Blog Fitnessmama.ro

Calorii struguri – valoare nutritivă și beneficii

Calorii struguri… Strugurii sunt un fruct foarte popular care vine într-o serie de soiuri: verde, roșu, violet, cu boabe mici sau mari, foarte dulci sau acri, cu sau fără semințe, proaspeți sau uscați. Sunt unul dintre marii favoriți ai copiilor și pot fi pregătiți într-o multitudine de moduri.

Sezon: strugurii importați se găsesc tot anul, dar sunt deosebit de delicioși și ieftini în perioada recoltei. Adică în septembrie și octombrie (uneori chiar noiembrie, în funcție de regiune).

Puțină istorie despre struguri

Strugurele este un fruct care există de milioane de ani în sălbăticie și a precedat apariția oamenilor pe Pământ. Acesta din urmă, în stadiul de vânător-culegător, a trebuit să-l consume în mod regulat și a trebuit să păstreze aceste boabe în recipiente de piatră. Și, fără îndoială, prin acest mijloc au descoperit vinul, prin fermentarea boabelor depozitate prea mult timp în aceste recipiente.

Deși strugurii sunt deseori prezenți în reprezentările romane, mai ales în epoca modernă. În secolul al XX-lea consumul de struguri s-a lărgit cu adevărat, este consumat și în stare proaspătă și uscată.

Calorii struguri

Ca și în cazul tuturor fructelor, majoritatea caloriilor din struguri provin din carbohidrații pe care îi conțin, sub formă de fructoză. În rest, strugurii conțin doar puține proteine ​​sau grăsimi și în cele din urmă nu este foarte caloric, cu 81 kcal pe 100 de grame de fructe.

Dar strugurii conțin, de asemenea, mulți alți nutrienți, inclusiv minerale precum manganul și cuprul, precum și vitamine precum vitamina B1, B2 și B6 și vitamina C. Putem găsi, de asemenea, în acest fruct antioxidanți puternici sub formă de flavonoizi precum quercetina, miricetina , catehine sau antociani care sunt mai puternic prezente în motive roșii. Aceste substanțe antioxidante ar putea avea un efect inhibitor asupra celulelor canceroase și să lupte împotriva îmbătrânirii premature.

În cele din urmă, rațiunea oferă și resveratrol. Un compus ale cărui proprietăți cadioprotectoare ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și care are, de asemenea, o acțiune antioxidantă.

În struguri calorii se găsesc în cantități nu foarte mari, în special în fructul proaspăt.

Stafidele conțin 83 de calorii la ¼ cană (30 g).

Valoare nutritivă pentru 100 g de struguri:

Calorii: 74 kcal

  • Proteine: 0,6 g
  • Carbohidrați: 17 g
  • Grăsimi: 0,4 g

Calorii struguri: beneficii pentru sănătate

Strugurii sunt de mult timp cunoscuți ca fiind unul dintre cei mai buni aliați pentru sănătatea cardiovasculară. Mai ales atunci când sunt consumați sub formă de suc (struguri roșii). Aceștia ar avea, de asemenea, un efect protector împotriva răspândirii anumitor tipuri de cancer și ar îmbunătăți memoria. În cele din urmă, strugurii ajută la reducerea efectelor secundare ale chimioterapiei (greață și vărsături).

Cantitatea de calorii struguri roșii nu dăunează organismului, din contra are beneficii majore.

Strugurii sunt o sursă de:

  • Multe vitamine: B1, B2, B6, C.
  • Minerale: mangan, cupru, fier, fosfor, potasiu.
  • Antioxidanți puternici: diferiți flavonoizi.

Struguri pentru dietă

Nu există niciun motiv pentru a nu consuma struguri proaspeți. Este un fruct proaspăt, plăcut la gust și care conține o panoplie de vitamine și minerale esențiale pentru organismul uman. În plus, deoarece conține substanțe antioxidante, poate ajuta la prevenirea apariției cancerului, dar, de asemenea, la menținerea unei sănătăți cardiovasculare bune datorită conținutului său de resveratrol. De preferință, vom consuma struguri proaspeți și nu uscați, deoarece aceștia din urmă sunt mai calorici și au un indice glicemic mai mare. În struguri roșii calorii care se găsesc și beneficiile se consideră a fi mult mai bune pentru organism.

Citește și articolul: Fructe care te ajută să slăbești rapid

Pentru a nu rata toate sfaturile și noutățile cele mai importante și interesante, abonează-te la noi pe rețelele de socializare: YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!