Blog Fitnessmama.ro

Motivație pentru sport – 10 tipsuri la îndemâna oricui

Automotivarea este foarte importantă pentru fiecare dintre noi, când are anumite scopuri. Dacă ți-ai setat scopul de a scăpa de câteva kilograme, esențial este să-ți dorești schimbarea, să crezi că poți reuși și vei reuși. Pentru că oamenii sunt diferiți, unii se pot motiva singuri, alții au nevoie de un idol, mă refer aici la un antrenor, la un sportiv, la o altă persoană pe care o simpatizează după felul cum arată. Indiferent din ce categorie faci parte, totul este în mâinile tale, trebuie să existe și dorință și voință.

Știm cu toții că a fi activ și a participa la un program regulat de antrenament este eficient pentru minte, corp și suflet. Dar, uneori, o voce interioară ne spune că putem să mai zăbovim și să chiulim de la antrenament. Când se întâmplă acest lucru, poate fi greu să-ți urmezi planul pentru a ajunge la sală și pentru a acorda prioritate fitnessului.

Atunci când ai o listă de sfaturi și trucuri motivaționale te poate ajuta să fii consecvent. Am pregătit o listă cu modalități practice, care te-ar putea ajuta să rămâi motivat pentru a-ți atinge obiectivele de fitness.

1.Definește-ți „de ce-ul”, pentru care vrei să începi să faci sport

Nu te baza întotdeauna pe factori externi, cum ar fi o vacanță, pentru a te motiva. Definirea „de ce-ului” pentru exerciții îți va oferi o investiție personală sau emoțională în obiectivele tale.

2.Alege o cauză

Fie că ești alergătoare, mergi foarte mult pe jos sau ești fană CrossFit, alegerea unei cauze pentru care să concurezi te poate ajuta să te motivezi.

3.Urmează regula 3 x 10

Ai timp puțin? Nicio problemă. Fă o plimbare de 10 minute, de trei ori pe zi. Înlocuiește plimbarea de seară cu câteva genuflexiuni, flotări și abdominale și vei avea un antrenament total.

4.Scrie bilețele cu mesaje motivaționale

Lipește aceste bilete oriunde prin casă. Pe frigider, deasupra patului, pe computerul de la serviciu. Acestea vor servi ca un memento constant pentru a te îngriji de sănătate.

5.Folosește social media

Trece peste selfie-uri și check-in-uri zilnice și optează pentru utilizarea rețelelor sociale ca o modalitate de a rămâne pe drumul cel bun în atingerea obiectivele tale de fitness. Un studiu a constatat că sprijinul, responsabilitatea și chiar concurența sănătoasă în grupurile online te pot ajuta să respecți o rutină de exerciții.

6.Programează-ți calendarul

Decide ce tip de antrenament vei face, pentru cât timp și unde. Apoi, petrece 10 minute planificându-ți activitatea pentru restul săptămânii.

7.Setează o dată

Antrenamentul pentru o cursă sau un eveniment special te poate motiva să te ridici din pat dimineața și să te miști. Găsește un eveniment pentru care să te antrenați la câteva luni distanță. Înscriete și plătește taxa de intrare, apoi treci la treabă.

8.Găsește o provocare la care să te alături

În fiecare zi găsește o provocare pentru a deveni tot mai bun și mai bun, spre exemplu, începe cu plank, pe zi ce trece mărește timpul în care reziști să stai în această poziție. Devino mai bun și mai bun în fiecare zi.

9.Ascultă un podcast în timp ce faci sport

Alege un podcast pe care ai dori să îl asculți în timpul sesiunilor de sport. Încearcă să prinzi doi iepuri în același timp.

10.Folosește o aplicație de fitness

Există sute de aplicații de fitness cu antrenamente care variază, de la yoga și Pilates la antrenamente de intensitate mare și circuite de greutate corporală. Alege o aplicație și programează-ți antrenamente zilnice care se concentrează pe diferite obiective de fitness. De exemplu, cardio luni, yoga marți, antrenament de forță miercuri și așa mai departe.

Indiferent ce te motivează, alege să faci mișcare și să te simți bine. Noi îți suntem alături oricând, doar dă-ne de știre că ai nevoie de noi.

Distribuie și prietenilor tăi, probabil au și ei nevoie de un plus de motivație!