Blog Fitnessmama.ro

Ce să mănânci la birou? Sfaturi utile

Programul încărcat de lucru, sarcinile și responsabilitățile care consumă toată atenția la locul de muncă te poate constrânge deseori să te lipsești de prânz sau să consumi alimente mai puțin sănătoase pentru corpul tău. Cu toate acestea, în timp un astfel de comportament alimentar poate dăuna sănătății tale.

Când discutăm despre o alimentație sănătoasă, este necesar să vorbim despre un stil de viață echilibrat, inclusiv despre alimentația în orele de lucru.

Când ești la birou, ești tentată să mănânci orice îți cade sub mână. Cât de dăunător este acest obicei și cum poți scăpa de el? De fapt e foarte simplu: dacă nu ai ce mânca, nu vei mânca nimic. De exemplu, eu nu cumpăr alimente pentru casă sau pentru biroul în care lucrez pe care nu ar trebui să le mănânc. De ce să lupți împotriva tentației, când o poți evita?

După cum arată practica, cineva cine lucrează în birou începe să mănânce ceva nu pentru că simte foame, ci pentru că un coleg a început să mănânce, sau cineva l-a servit cu bomboane sau deoarece are o plăcintă în geantă pe care și-a cumpărat-o în drum spre serviciu.

Cel mai bun loc pentru a lua masa este în bucătărie sau sufragerie, însă ce faci dacă biroul nu are bucătărie sau trebuie să mănânci de 5 ori pe zi din motive de sănătate? Iată câteva opțiuni pentru a-ți menține un stil de viață sănătos și o alimentație bună, chiar și la birou.

Comandă prânzul la birou

Aceasta este una dintre cele mai bune modalități de a mânca bine și sănătos atunci când nu ai ocazia să gătești des acasă și să iai mâncarea cu tine. Astfel vei putea mânca alimente diferite în fiecare zi și vei primi tot nutrienții, vitaminele și mineralele de care ai nevoie. Important e să nu comanzi un burger de la restaurant 🙂

Gustări sănătoase

Există feluri de mâncare pe care le poți aduce la birou fără ca să te simți vinovată. De exemplu gustările ușoare și hrănitoare, cum ar fi fructe proaspete, fructe uscate, legume gătite, prăjituri de casă cu conținut scăzut de calorii, arahide și alte nuci.

Dacă pentru gustare ți-ai luat un măr iar colegul tău te servește cu chipsuri sau cartofi prăjiți, de exemplu, îți recomand insistent să refuzi aceste gustări. Cu cât te informezi mai mult și conștientizezi daunele aduse sănătății prin consumul constant a unor astfel de alimente, cu atât le vei dori mai puțin. Principalul lucru este să nu lași să-ți fie foame și să mănânci regulat.

Ce se aude cu desertul?

Zahărul este hrana pentru creier. În timpul ședințelor lungi sau a activității intelectuale solicitante, de multe ori simți dorința să mănânci cel puțin o bucățică de ciocolată. Asta este ceva normal. Dar trebuie să înțelegi că există dulciuri de casă și dulciuri preparate industrial. Acestea diferă foarte mult în ceea ce privește cantitatea de zahăr rafinat, deoarece acasă poți controla nivelul de dulceață.

Mai bine e să mănânci o bucățică de ciocolată neagră, o felie de prăjitură de casă sau biscuiți sau fructe dulci – acest lucru îți va permite să primești plăcere de la mâncare și să nu te stresezi că vei dăuna siluetei tale.

Ce poți găti în birou?

Dacă biroul în care lucrezi este dotat cu o bucătărie, vei putea pregăti mese simple și sănătoase la micul dejun sau la prânz.

  • Fulgi și iaurt de fructe. Pune în pahar un strat de cereale, miere, iaurt și fructe la alegere. Vei primi o gustare rapidă și sățioasă, care se va potrivi perfect inclusiv și pentru micul dejun.
  • Salată de quinoa. Poți fierbi și pregăti toate ingredientele acasă, iar la birou pur și simplu le amesteci. Adaugă sos și sare pentru un prânz delicios.
  • Bruschetta. Aici ai nevoie de pâine bună. Poți găti bruschetta cu orice ingrediente la îndemână. De exemplu: cremă de brânză, porumb, roșii uscate la soare; prosciutto, ananas și salată; salam și niște muștar. Combinațiile posibile a ceea ce mâncăm la birou sunt nelimitate. Poftă bună!