Blog Fitnessmama.ro

Creșterea în greutate și masă musculară

Cu toate că societatea de astăzi se bazează pe standartele frumuseții suple, se pare că nu este valabil pentru toți. Dacă faci parte din categoria de oameni care caută un meniu pentru creșterea în greutate și masă musculară noi îți oferim ceva sfaturi.

Mai întâi haide să recunoaștem că oricât de suplă nu ai fi, o masa musculară bine lucrată trebuie oricum să persiste. Nu-ți face griji, totul este posibil. Ai nevoie doar de efort pentru a arăta ca o adevărată vedetă.

Obezitatea duce la probleme de sănătate, dar greutatea sub medie la fel este periculoasă. Un meniu de îngrășare sau creștere în masă musculară, nu este greu, dar trebuie atent de conceput.

Riscurile greutății sub medie

Greutatea sub medie duce la un procentaj mai mare de infertilitate, afecțiunilor de tip imunitar, infecții. De asemenea riscul de deces este mai mare decât în cazul obezității, potrivit unor studii.

Să crești în greutate înseamnă să ai un surplus de calorii. Deci da, trebuie să mănânci, dar intelgent.

Ce înseamnă să mănânci inteligent? Să nu bagi în tine mâncarea pe care prima o găsești prin frigider. Ai nevoie de un regim echilibrat ca și cei care își doresc să slăbească.

 

Top Instrumente

1. Consumă cât mai multe alimente bogate în calorii

Mănâncă carne, ouă,  semințe, avocado, uleiuri. Uită de bomboane și chestii care sunt nesănătoase pentru că o sa te simți mereu ciudat și nici nu o sa iei nutrienții necesari. Anume mâncarea cu multe calorii, presupune creșterea în greutate. Iar creșterea în greutate cu un program bun de exerciții va duce la creșterea masei musculare rapid, care o poți face și acasă. Dacă mănânci proteine, masa musculară la care visezi are mai multe șanse sa se dezvolte.

 

2. Grăsimile

Grăsimile, la fel sunt cheia creșterii în greutate. Gătește-ți fiecare masă cu uleiuri de măsline, floarea soarelui și multe altele care exista acum pe piață. Unele din ele sunt foarte bune și pentru sănătate. Așa că dacă îți diversifici una din mese cu pește gras, poți știi că îți vei întări și imunitatea și vei avea succese în ce ține de creșterea greutății. Totuși ar fi bine să filtrezi uleiurile și modul lor de utilizare. Așa că încearcă să eviți încălzirea uleiului în tigaie. Și dacă ai posibilitate în salate folosește ulei de măsline sau nuci.

 

3. Greutățile

Pentru ca să crești masa musculara, trebuie să faci sport, știi asta. Când vorbim despre slăbire, avem nevoie de mai mult cardio. Aici, trebuie să tragem de fiare! Deci apucă-te la nivelul cel mai serios de exerciții cu greutăți. Apelează la un specialist care la sigur o să-ți dea cele mai bune sfaturi. Cu surplusul de calorii pe care trebuie să-l adaugi în alimentație, la sigur o să fii plin de energie când vine vorba de mișcare.

4. Suplimentele pentru creșterea masei musculare

La sigur știi ca mulți sportivi de performanta dar și vedete, folosesc suplimentele pentru creștere în greutate. Acestea acționează în mai multe direcții. Dacă ești tentat de aceste suplimente, mai întâi vorbește cu un specialist și te conduci după recomandările lui.

 

5. Consumul de apă

Apa nu este de ajutor numai când vrei să slăbești. Consumul de apă necesar, este mult mai mare când ai un plan alimentar de creșterea masei musculare. Pentru că pe lângă faptul că mănânci mai mult, și ridici mai multe greutăți, ai nevoie și de energia oferita de apă. Iar apa oferă nu doar energie, procesul digestiv va fi încetinit dacă organismul nu are destulă apă. De asemenea deficitul apei în organism este un factor decisiv în apariția și dezvoltarea unor boli cronice.

 

6. Carbohidrații înainte de antrenament

La fel ca și proteinele, carbohidrații trebuiesc consumați mai des. Și nu, nu mă refer la carbohidrații din bomboane sau zahăr ci la cei benefici. Înainte de antrenament, consumă cereale, fulgi de ovăz, cartofi. Anume cu ajutorul acestor carbohidrați o sa faci o treabă excelentă la sală.

 

Dacă ți-ai pus ca scop să crești în greutate dar și masa musculară, nu uita că pașii de mai sus, te vor ajuta. Începe să înțelegi dacă acest lucru este cu adevărat important pentru tine. Fă-o pentru propria sănătate și propriul corp.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten!