Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru abdomen: De ce este atât de important să ai un abdomen rezistent?

Femeile se confruntă mai des, decât bărbații, cu aspectul de burtă, și asta pentru că femeile au un nivel mai mare de estrogen decât aceștia. Asta nu înseamnă însă că ne culcăm pe spate și ne împăcăm cu această idee. Femeile pot avea un abdomen frumos și nu vorbim aici de cele 6 pătrățele mult visate, ci la încrederea pe care o pot avea femeile atunci când au un abdomen rezistent, cât și din punct de vedere al sănătății.

Un abdomen antrenat, înseamnă un core rezistent și mai puține dureri de spate. Este foarte important să ai un nucleu puternic. Dar este timpul ca să apreciem acest grup muscular important pentru ceea ce face cu adevărat și să încetăm să punem toată valoarea pe 6 pătrățele.

Mușchii abdominali de bază joacă un rol imens în activitățile de zi cu zi, de la ridicarea din pat, până la mersul pe stradă și aplecare pentru a-ți lua punga – dar, cel mai important, te ajută să rămâi în poziție verticală. Asta pentru că mușchii abdominali sunt baza de sprijin pentru întregul corp. Acestea înconjoară și susțin complet coloana vertebrală și pelvisul și conectează partea superioară a corpului și cea inferioară, transferând efectiv forțe de la unul la altul.

Iată o reîmprospătare a anatomiei:

Abdomenul tău nu este doar un singur mușchi. Cel mai adânc strat de mușchi abdominali și, probabil, cel mai important, este abdominisul transvers (numit uneori „corset” sau „Spanx” al nucleului), care îți stabilizează coloana vertebrală și pelvisul. Apoi, ai două straturi de mușchi oblici, care controlează flexia laterală, rotația și alte mișcări ale coloanei vertebrale.

Nu în ultimul rând, este mușchiul cel mai de sus, rectul abdominis, care rulează vertical în partea din față a abdomenului și este mușchiul pe care îl vedeți ca un pachet de șase.

Și când vorbești despre întregul tău nucleu sunt și mai mulți mușchi implicați: mușchii pelvisului, mușchii spatelui care stabilizează coloana vertebrală și diafragma (principalul mușchi implicat în respirație).

Un nucleu puternic ajută la menținerea unei poziții mai drepte și mai erecte, indiferent dacă ești activă sau pur și simplu stai la birou. Gândește-te la el ca la trunchiul de copac al corpului (deși mult mai mobil): trebuie să-și țină pământul astfel încât ramurile tale (brațele și picioarele) să poată face lucrurile în orice sens.

„Mușchii abdominali oferă stabilitate și suport de bază”

Puterea de bază este crucială în fiecare mișcare pe care o faci. De obicei, mușchii de bază se declanșează sau se activează înainte ca tu să faci o activitate. Sistemul nostru nervos anticipează activitatea și mușchii pentru sprijin, într-adevăr, atunci când mergem să facem orice. Dacă nu ai stabilitatea și suportul de bază care acționează ca o bretelă sau o centură pentru coloana vertebrală, probabil compensezi cu alți mușchi.

Maratonul „Abdomen plat”

Sper că ți-am prezentat suficiente motive ca să te conving cât de important este să-ți antrenezi abdomenul, chiar dacă ți se par niște exerciții banale, faimoasele abdomene pot face minuni.

Fitness MAMA s-a gândit cum ar putea să te ajute să întărești acești mușchi. Am pregătit Maratonul „Abdomen plat”, un set de exerciții pe care le vei face împreună cu Ina. De asemenea, vei avea un regim alimentar personalizat, discuții active în chatul privat și multă motivație.

Nu uita că tot ceea ce faci, faci pentru o stare mai bună, mai multă încredere, mai multă iubire.