Blog Fitnessmama.ro

Cum poți slăbi? Care sunt soluțiile?

Cum poți slăbi? Descoperă toate elementele de bază pentru pierderea în greutate în mod eficient și durabil. Fie prin alimentație, sport, dar și sfaturi și tehnici care să te ajute să-ți atingi obiectivele cu liniște sufletească. Aici vei găsi cele mai bune sfaturi ale noastre pentru a pierde în greutate evitând în același timp efectul yoyo. Pentru un corp sănătos, într-o minte sănătoasă!

Cum poți slăbi eficient?

Pentru a pierde 2 sau 3 kg, nu este nevoie să ții o dietă strictă! Urmând câteva principii de bază, te poți relaxa ușor și fără stres.

Dietele drastice care dau peste cap organismul nu mai sunt populare. Acum, bunul simț predomină. Dacă ai impresia că faci mult efort fără prea mult rezultat la cântar, „există neapărat un defect în felul tău de a te mânca sau mai larg în stilul tău de viață”. Pentru a-ți recăpăta greutatea sănătoasă, cu condiția că nu ai probleme de sănătate, este de multe ori suficient să reiei o alimentație sănătoasă, variată și echilibrată. Și nu este atât de complicat.

Cum poți slăbi ușor? Cele mai bune sfaturi

Îmi dau timp

Cum poți slăbi ușor? Pierderea ușoară în greutate este o garanție a succesului pe termen lung. O dietă restrictivă care ajută să slăbești rapid nu este niciodată soluția, deoarece va avea, fără îndoială, un „efect yoyo” în schimb. În timp ce schimbarea zilnică a anumitor obiceiuri este adesea suficientă pentru a iniția o schimbare, care se va răspândi spontan în alte obiceiuri printr-un „efect de domino”.

Un studiu a arătat că schimbările cu cel mai mare „efect de domino” asupra alimentației și sănătății sunt reducerea timpului petrecut în fața ecranelor, în special în timpul meselor, și consumul de mai multe fructe și legume.

Gătesc acasă

Acest lucru face posibil să controlăm cantitățile de zahăr, sare, grăsimi… pe care le folosim în mâncărurile noastre mici. De exemplu pește, legume, paste sau orez brun… și iată o farfurie sănătoasă și echilibrată fără bătaie de cap. Potrivit unui studiu citat de Eudes Sémérias, psiholog clinician, în „Gânduri care te fac să slăbești” (ediția Albin Michel), femeile care au mai multe șanse să aibă o greutate echilibrată sunt cele care gătesc. Explicatia? „Atunci când dobândești know-how și te implici în pregătirea mâncării, îți mărești sentimentul de eficiență personală. Prin urmare, ai senzația de a avea un control mai bun asupra evenimentelor și de autocontrol”.

Dacă te întrebi cum poți slăbi acasă te invit să urmărești următorul video:

Limitez produsele industriale

Nu încape vorbă! Cu cât gătim mai mult acasă, cu atât cumpărăm mai puține produse gata preparate. Prea bogate în zaharuri adăugate, sare, grăsimi saturate, aditivi…, alimentele procesate rezultate în urma proceselor industriale și-au pierdut calitățile nutritive, ceea ce crește riscul de supraponderabilitate, de asemenea diabet și boli cardiovasculare. Când îți faci cumpărăturile, alege produsele crude, de sezon și organice dacă se poate, pentru că sunt mai bogate în nutrienți (vitamine, minerale…) și lipsite de substanțe toxice. Citește cu atenție etichetele și elimină produsele cu o listă lungă de ingrediente. Și limitează-te pe cât posibil la produse de patiserie, mâncăruri gata, supe la pachet, deserturi lactate, cereale pentru micul dejun, prăjituri…

Îmi planific mesele

Organizarea este cheia unei alimentații echilibrate. Acest lucru ajută la optimizarea aportului nutrițional și de calorii între mese în fiecare zi și pe tot parcursul săptămânii. În plus, este economic și reduce deșeurile. Poate părea puțin obositor la început. Pentru a te ajuta, rămâi la acest principiu de bază: atunci când îți creezi planul de masă săptămânal, alege rețetele bazate pe fructe și legume de sezon. Acesta este deja un fir comun. De asemenea, poți începe cu un plan mai modest de trei zile și poți continua până la întreaga săptămână.

Trebuie să înțelegi că nu există nici o rețetă magică pentru a afla cum putem slăbi fără mari eforturi. Mereu, pentru a atinge anumite scopuri e nevoie de răbdare, muncă și motivație.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Exerciții pentru a slăbi la picioare

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!