Blog Fitnessmama.ro

Metode de slăbit: care sunt cele mai eficiente pentru tine?

Hai să fim sincere, fiecare dintre noi a căutat cel puțin o dată metode de slăbit rapid. Fie am căutat pe internet, fie am citit prin reviste, fie am ascultat părerile prietenelor și colegelor de serviciu. Nu e un lucru rușinos. Din contra, înseamnă că ne pasă de felul cum arătăm și cum vrem să ne simțim în propriul corp. Provocarea cea mai mare este, însă, să descoperi pentru tine cea mai bună opțiune. Iar faptul că internetul ne oferă mii de răspunsuri, face ca această provocare să fie încă mai dificilă decât pare la prima vedere.

Te invităm să facem regulă în toată amalgama asta de opțiuni și să vedem care sunt acele metode de slăbit sănătos și eficient. În acest articol vei descoperi cum poți să faci un pas mare în direcția greutății corporale pe care vrei să o obții!

metode de slabit

Cum pot să slăbesc rapid, ușor și sănătos?

Ei bine, nicicum! Ar fi frumos să putem combina aceste lucruri și să existe niște metode de slăbit ușor și peste noapte, care să nu presupună mare efort din partea noastră și să nu ne afecteze nici într-un mod sănătatea. Dar faza e că nu au fost descoperite încă astfel de metode. Dacă slăbești ușor și sănătos, nu o vei face în câteva zile, fii sigură. Dacă vrei să slăbești rapid, atunci cu siguranță vor exista consecințe negative asupra sănătății ș.a.

Pe de altă parte, internetul fierbe de metode drastice de slăbit, care fac să te arunci în extreme și să te înfometezi până la amețeală. Dar oare cu ce preț vei scăpa de acele kg în plus? Și cât de eficientă va fi totuși acea transformare? Adevărată provocare, așa cum am zis mai sus.

Cum să înțeleg care metode de slăbit mi se porivesc cel mai bine?

Cea mai eficientă metodă este să introduci în viața ta câteva reguli simple. Ideea de bază este să slăbești echilibrat, fără careva aspecte negative psihologice sau fizice.

– În primul rând să înțelegem corect: ce și când mâncăm?

Este extrem de important să ai o alimentație echilibrată, unde „băieții buni” îî câștigă pe cei „răi”. Când zicem „băieți buni” ne referim la glucide, proteine, fibre, vitamine, minerale etc, iar când îî pomenim pe cei „răi” – la zahăr, dulciuri, fast-food și alte produse care dăunează, conțin multe calorii sau îngrașă cu viteză nebună. De asemenea, e absolut necesar să ai 3 mese consistente pe zi și cel puțin 2 gustări sănătoase între ele. Tot aici, o atenție deosebită trebuie acordată faptului cum combini alimentele între ele, ce fel de bucate consumi la prânz sau la cină.

– Tot important este să înțelegi cum și de ce mănânci.

Mănânci pentru că ți-e foame. Aici e simplu. Însă cum o faci – necesită puțină explicație. De exemplu, trebuie să mesteci de mai multe ori și să nu te grăbești. Astfel, sentimentul de sațietate va veni mult mai devreme, până ca tu să devorezi tot ce găsești în frigider 🙂 De asemenea, se recomandă să nu faci și alte activități concomitent cu luarea mesei. Nici să citești, nici să te concentrezi în telefon. În așa fel, nu vei solicita atenția creierului în mai multe direcții, iar aceeași senzație de sațietate se va instala mult mai rapid.

– Fă-ți din apă un prieten!

Apa în general aduce numai beneficii. Despre ea am vorbit și o să mai vorbim nu o dată! Dar ceea ce vrem să menționăm aici repetat este că apa ajută mult la digestie și contribuie esențial la scăderea în greutate.

– Descoperă sportul care ți se potrivește.

Probabil ai fi vrut să te limitezi la unele metode naturiste de slăbit, unde să nu ridici un deget, iar kg să plece definitiv de la sine. Oh, toate am vrea asta, crede-ne. Însă, anume prin sport și prin menținerea unui stil de viață activ scăpăm sănătos de greutatea în plus. Prin intermediul sportului ne menținem tonusul muscular și minimizăm riscul de apariție a diferitor afecțiuni. Aici vorbim despre problemele de spate, cele de genunchi, de oase, cardiovasculare etc.

Probabil ai sperat să descoperi metode simple de slăbit sau vreo dietă magică cu așa da și așa nu. Nu vrem să te dezamăgim și nici să îți cream iluzii sau speranțe deșarte. Cele mai bune metode de slăbit, dar și cele mai eficiente în același timp, sunt cele unde predomină armonia. Mănânci de toate câte puțin, limitând produsele mai puțin sănătoase; faci multă mișcare și te odihnești cât trebuie. Nu e nevoie să complicăm lucrurile, când răspunsul e atât de simplu și atât de evident. Iar ca să te convingi și tu că avem dreptate, te invităm în comunitatea noastră. Alături de alte zeci de mii de femei, vei descoperi și tu pentru tine metode sănătoase de slăbit, te vei încărca cu multă energie și vei găsi motivația de care ai nevoie pentru schimbare!

Urmărește-ne și pe rețelele sociale!