Blog Fitnessmama.ro

Cum reușesc să combin rolul de soție, mamă și antrenor fitness?

Acest conflict între roluri este deseori cel mai greu de rezolvat. Nu poți fi eficientă în același timp în toate rolurile tale din viață. Ori pui prea mare accent pe carieră și atunci uiți de familie, sau jertfești totul pentru copii și ești acea mamă, care uită că este și femeie, ori….puteți continua voi lista.

Secretul unei vieți armonioase este să fii în armonie cu tine însuți aflându-te în oricare din rolurile tale. Pentru asta nu este destul doar să dorești, însă este important să investești timp și efort pentru ca să te auto realizezi în toate aceste roluri.

Eu recomand 3 pași simpli, care mă ajută să mă autoreglez, îmi pun 3 întrebări săptămânale, de fapt:

  • Ce fac eu săptămâna aceasta pentru copii mei? Important este să fie ceva diferit de lucrurile pe care le facem zilnic (plimbări, pregătirea cinei, etc).
    Spre exemplu, întrebăm copilul ce ar vrea el că noi sa facem împreună? Să mergem la cinema, sau la teatru, sau la un teren de joacă. Sau sa stăm acasă și să ne jucăm în acea joacă pe care o va alege el, sa pregătim ceva gustos împreună, să stăm în pat și să ne cuprindem atât timp, cât va dori copilul, să ne transformăm noi în copii alături de ei. Atunci când sunt mai mulți, cum la mine trei, alegem câte o zi pentru fiecare, și ei trebuie să aleagă ce vor să facă împreună cu mami în acea zi.
  • Ce fac eu pentru soțul meu? Pregătesc cina lui preferată, ii calc cămășile pentru toată săptămâna, îi pregătesc din timp geanta pentru sport. Îl invit sa luăm masa în oraș, îi scriu un mesaj mai dulce, etc. Sunt multe lucruri mărunte pe care le putem face, și care îl vor surprinde. Căci prin aceste lucruri, care par a fi banale la prima vedere, menținem acel foc în relație 🙂
  • Ce fac eu pentru mine personal? Ceea ce îmi va aduce plăcere sufletească, spre exemplu, sa merg la sală, sa merg la o cafea cu o prietenă pe care de mult timp nu am văzut-o, să citesc o carte, să trec acele cursuri care își așteaptă rândul, să fac proceduri faciale sau corporale, sau să trag un pui de somn… Noi, femeile, găsim cu ce să ne alintăm, important e să facem timp pentru asta. Uneori trebuie sa fim egoiste, căci noi mereu facem mult mai multe pentru alții, decât pentru noi înșine.

După ce am dat răspuns la toate întrebările – deschid google calendarul și îmi rezerv timpul necesar pentru fiecare activitate, ca să fiu sigură că nimic nu îmi va scăpa din vedere.

Simplu, rapid și eficient. Timpul investit corect în toate rolurile pe care le deținem, aduce o plăcere enormă. Dacă mama se simte fericită și împlinită, atunci vor fi fericiți și cei din jurul ei! Încercați – o să vă placă!