Blog Fitnessmama.ro

Cum să alegi corect caserola pentru mâncarea la pachet?

Practic în orice frigider putem găsi recipiente din plastic în care păstrăm mâncarea. Iar uneori este foarte comod ca mâncarea să ajungă din frigider în cuptorul cu microunde direct în recipientul în care am păstrat-o😫

De ce nu este bine să facem acest lucru?🤔

În cuptorul cu microunde automat sunt peste 100 de grade temperatură. Atunci ambalajul din plastic se descompune, iar substanțele chimice din ambalaj ajung direct în mâncarea noastră😔

În funcție de produs, recipientele pot emana ftalaţi sau cloruri. Ambele fiind extrem de periculoase pentru viața noastră. Dar pentru ca produsele să nu-și piardă proprietățile și ambalajul să nu emită substanțe nocive, trebuie să alegem recipientul într-un mod responsabil.

Cure de slăbire rapide

Ce caserole să alegem

🔹Cea mai bună opțiune pentru siguranța alimentelor folosite sunt recipientele din sticlă. Dar au 2 dezavantaje: în primul rând, se pot crăpa, iar în al doilea rând, sunt destul de grele.

🔹Containerele din plastic sunt foarte convenabile de utilizat și sunt destul de ieftine, dar trebuie să fiți atente la materialul din care sunt făcute.

🔹 Puteți cumpăra recipiente metalice cu capac din plastic – acestea sunt o opțiune foarte convenabilă, dar nu pot fi introduse în cuptorul cu microunde.

🔹Dacă intenționați să încălziți mâncarea în cuptorul cu microunde, asigurați-vă că vasele au eticheta „Se potrivește la microunde” sau “Microwave safe”, fie căutați un semn în formă de undă în partea de jos.

🔹Alegeți recipiente cu capace etanș pentru a evita scurgerile.

Sper că informațiile de mai sus vă sunt de mare ajutor!