Blog Fitnessmama.ro

Cum să mă îngraș sănătos și ușor?

În timp ce mulți caută să slăbească, alții ar dori să se îngrașe rapid. Pot exista mai multe motive pentru această dorință, principalul fiind cel mai adesea menținerea unei greutăți sănătoase și a sănătății. Fitness Mama îți oferă câteva recomandări pentru a adăuga în greutate în mod sănătos. Vom analiza toți factorii care vor răspunde la întrebarea Cum să mă îngraș sănătos și ușor?

A fi prea slabă îți poate afecta modul de viață. Unii pot crede că este mai ușor să te îngrași decât să slăbești. În realitate, este cel puțin la fel de dificil să te îngrași, pe cât este să slăbești.

Cum să înțelegi dacă ești prea slabă?

Indicele de masă corporală (IMC) oferă o primă indicație. Pentru a calcula, împarte greutatea (în kilograme) la înălțimea (în m) și împarte încă o dată rezultatul la înălțimea pe care o ai. De exemplu, dacă cântărești 50 de kilograme pentru 1,60 m, IMC-ul tău este egal cu: (50: 1,6): 1,6, adică 19,5.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, o greutate sănătoasă, compatibilă cu o sănătate bună, corespunde unui IMC cuprins între 18,5 și 25. Dacă indicele este mai mare – ești supraponderal și, dacă este mai mic – ești subponderal. Cu toate acestea, există o mică excepție: pentru persoanele care au fost întotdeauna plinuțe, un IMC între 25 și 27 este acceptabil. Pentru persoanele care au fost întotdeauna foarte slabe, un IMC de 17,5 (sau 45 de kilograme pentru 1,60 m) nu este nimic îngrijorător.

Cum să te îngrași? Recomandări alimentare

Te întrebi cum să te îngrași sănătos și ușor? Iată câteva recomandări eficiente care te vor ajuta să te îngrași treptat. Vei găsi în acest articol sfaturi de la care poți începe pentru a adăuga sănătos în greutate.

Menține un stil de viață sănătos

A câștiga în greutate nu înseamnă doar să te îngrași. Creșterea în greutate bruscă poate fi dăunătoare pentru sănătatea ta. Pentru a păstra sănătatea în timp ce îți recapeți greutatea sănătoasă, va trebui să menții un stil de viață sănătos. Cum? ‘Sau’ Cu ce? Practicând activitate fizică regulată și consumând mese echilibrate și variate. Nu alege mâncăruri grase și fast-food la fiecare masă: asta este o greșeală. Probabil că te vei îngrășa, dar vei crește și colesterolul și astfel vei promova toxinele, precum și problemele de sănătate.

Examinează-ți regimul alimentar și elementele de bază ale acestuia

Dacă continui să slăbești dar ai o mare nevoie de a te îngrășa, probabil că ceva nu este în regulă cu regimul alimentar. Nu ezita să te adresezi medicului sau unui nutriționist pentru a obține sfaturi despre cum să combini corect mesele. Acest lucru este foarte important. De fapt, pentru a câștiga în greutate durabil și sănătos, mai presus de toate, nu trebuie să mănânci oricând și orice! Reia obiceiurile sănătoase în timp și optează pentru grăsimi sănătoase și surse sănătoase de zahăr. Va trebui să crești varietatea de alimente pe care le consumi.

Cum să mă îngraș sănătos și ușor? Va trebui să consumi mai multe calorii decât arde corpul în fiecare zi. Optează pentru pește gras, carne, picioare de pasăre, precum și pâine integrală, cereale, fructe și legume, precum și amidon. De asemenea, poți mânca cartofi dulci, mazăre, cartofi și leguminoase. Mănâncă fructe uscate, cum ar fi avocado, struguri, banane, măsline și nu neglija uleiurile bune. În cele din urmă, bea sucuri de fructe și legume, supe și utilizează suplimente alimentare naturale potrivite pentru creșterea în greutate.

Mănâncă proteine ​​și dezvoltă mușchii

Revizuirea regimului alimentar este un început. Pentru a consuma mai multe calorii decât arzi, va trebui să te bazezi și pe proteine. Este cel mai important nutrient pentru creșterea sănătoasă în greutate, deoarece proteinele sunt necesare pentru mușchi și dezvoltarea acestora.

Consumând mai multe proteine, vei putea să hrănești mușchii și să le permiți să se dezvolte. Acest lucru este esențial pentru o creștere sănătoasă în greutate: grăsimea nu este singurul lucru pe scară. În farfurii, favorizează surse sănătoase de proteine, cum ar fi cerealele, leguminoasele, semințele oleaginoase, semințele, fructele uscate, etc. Proteinele le vei găsi și în carne, pește, fructe de mare, produse lactate și ouă.

Fă sport și dezvoltă masa musculară

Pentru a te îngrășa sănătos și ușor, va trebui să reechilibrezi regimul alimetar și să-ți creezi noi obiceiuri. Nu înceta să faci sport: contrar a ceea ce ați putea crede, sportul este un aliat al creșterii în greutate! Activitatea fizică scade nivelul zahărului din sânge, dar va stimula și pofta de mâncare. Ceea ce pui pe farfurie va fi decisiv. Vine prânzul, dar nu ți-e foame? Ia un covoraș și antrenează-te acasă cu un set de exerciții pentru a-ți deschide pofta de mâncare!

Sportul este un aliat sănătos care îți permite să te menții în formă, în ciuda creșterii în greutate care te așteaptă. Va elimina o mare parte din zahărul consumat, va permite metabolismului să funcționeze optim și te va direcționa către gustări mai frecvente în timpul zilei. În plus, îți păstrează sănătatea cardiovasculară datorită unui meniu mai bogat: este esențial pentru creșterea naturală în greutate. Ai grijă, vorbim aici despre activitate moderată și, prin urmare, normală. Nu ar trebui să fie excesiv. În plus, anumite sporturi, cum ar fi antrenamentul cu greutatea, promovează creșterea masei musculare, care cântărește foarte mult pe cântar. Construiește-ți mușchii pentru a te îngrășa mai repede.

Ceea ce trebuie să memorezi

Cum să mă îngraș sănătos și ușor? Dacă dorești să te îngrași în mod natural, nu ar trebui să cazi în capcana junk food. Menține un stil de viață sănătos, mănâncă într-un mod echilibrat și fă sport. Cu toate acestea, va trebui să crești frecvența și cantitatea meselor și numărul de gustări pe parcursul zilei: alege grăsimi bune și alimente bogate naturale.

Dacă ți-a fost de ajutor acest articol distribuie să-l vadă și prietenele tale, poate că au nevoie de această informație!