Blog Fitnessmama.ro

Cura de slăbire cu ghimbir și lămâie

Consumate separat, ghimbirul și lămâia sunt excelente pentru sănătatea ta, dar atunci când sunt combinate sunt și mai bune! Cura de slăbire cu ghimbir și lămâie dacă este eficientă sau nu, vei afla în acest articol.

Să aflăm împreună care sunt beneficiile amestecului de lămâie și ghimbir și cum să le consumăm.

Cura de slăbire cu ghimbir și lămâie

Ghimbirul – prezentare generală

Este un rizom consumat peste tot în lume, în principal ca condiment, dar și ca remediu natural, bine cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii. Este un ingredient cheie în medicina chineză.

Este un concentrat de substanțe bune precum: gingerol, un puternic agent antioxidant și antiinflamator care condimentează rădăcinile, la fel fosfor, magneziu, calciu, sodiu, fier, vitamina C etc.

Face parte din compoziția mai multor medicamente împotriva tuturor problemelor gastrice, cum ar fi diaree, colici, dureri de stomac etc. Și, bineînțeles, în tratamentele antiinflamatorii împotriva osteoartritei, reumatismului, artritei etc.

Datorită beneficiilor sale a apărut și cura de slăbire cu ghimbir. Dar aceasta este eficientă și sănătoasă doar dacă urmezi o alimentație echilibrată.

Slăbire rapidă cu ghimbir nu există! Este necesar să ai un mod sănătos de viață pentru a slăbi sănătos.

Despre lămâie

Regina citricelor, este bogată în vitamina C, potasiu, calciu și fosfor, bine cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiseptice, purificante, diuretice și antibacteriene.

Este un adevărat detoxifiant al organismului, în special al sistemului digestiv (împotriva bacteriilor și paraziților intestinali), și a sistemului sanguin.

Este recomandată pentru balonare, hipertensiune, dureri de cap, tuse, amigdalită etc.

Combinația celor două – cura de slăbire cu ghimbir și lămâie

Ghimbirul și lămâia oferă beneficiile lor dar și lucrează în sinergie pentru a-și multiplica efectele asupra corpului.

Care sunt beneficiile amestecului de ghimbir și lămâie?

Pierdere în greutate

Combinația de ghimbir și lămâie face adesea parte din alimentația persoanelor care doresc să slăbească. Alții urmează chiar cura de slăbire cu lămâie și ghimbir.

Într-adevăr, ambele au proprietăți de slăbire care ajută la arderea grăsimilor corporale.

În plus, ghimbirul îmbunătățește eficiența leptinei, numită și „hormonul sațietății”, care este un hormon digestiv. Acesta reglează depozitele de grăsimi din organism, precum și apetitul, prin controlul senzației de foame. În același timp, ajută la inhibarea producției de cortizol, care reglează metabolismul lipidelor.

La rândul său, lămâia ajută la stimularea eliminării deșeurilor și a grăsimilor din organism, favorizează digestia, detoxifică etc.

Prin urmare, combinația de ghimbir și lămâie ajută la slăbirea naturală și într-un mod mai sănătos. Pentru această acțiune, este recomandabil să bei ghimbir și lămâie ca infuzie.

Acțiune detoxifiantă și purificatoare, întărind metabolismul

Combinația de ghimbir și lămâie are proprietăți antibacteriene, antivirale, diuretice, antiseptice și fluidifiante.

Prin urmare, amestecul are proprietăți de detoxifiere excelente, în special pentru a ajuta corpul să purifice și să curățe sângele prin eliminarea deșeurilor și a toxinelor.

De asemenea, ghimbirul și lămâia sunt două alimente care ajută la combaterea colesterolului rău și la stimularea circulației sângelui. Această combinație ajută, de asemenea, să lupte direct împotriva aterosclerozei, adică pierderea elasticității arterelor datorată sclerozei, cauzată de depunerea grăsimii pe artere.

Astfel, corpul curățat este întărit și devine mai puternic în fața posibilelor infecții sau boli, pentru o stare generală mai bună de sănătate.

Această acțiune este benefică și pentru fumători, deoarece tutunul ne poluează corpul cu sângele, iar ghimbirul de lămâie îl va ajuta pe corp să scape de aceste toxine.

O cura slăbire cu ghimbir poate fi urmată doar dacă ești sigură că nu ai probleme cu stomacul.

Prepară un sirop în loc de cura de slăbire cu ghimbir și lămâie

Cu adevărat eficient împotriva tusei, acest sirop poate fi păstrat la frigider timp de 3 sau 4 luni fără probleme.

Metoda depregătire:

Curăță 5 cm dintr-o rădăcină de ghimbir și tai-o în felii subțiri.

Strânge sucul din cele 2 lămâi într-un borcan de sticlă, adaugă feliile de ghimbir și acoperă totul cu miere.

Lasă să stea la frigider câteva zile și va fi gata!

Pentru dureri în gât ia o lingură de 3 sau 4 ori pe zi, ca orice sirop.

Cura de slăbire cu ghimbir lămâie și miere nu înseamnă să consumi excesiv doar aceste alimente. Trebuie să fii atentă pentru a evita problemele digestive.

Dacă ai nevoie de antrenamente gratuite pentru a slăbi urmărește pagina noastră de Youtube.

Citește și articolul: Exerciții pentru abdomen fese și șolduri

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!