Blog Fitnessmama.ro

Dieta Rina

Dieta Rina sau Cură de slăbire Rina – este o modalitate eficientă de a slăbi – dar nu pentru toți. Rina nu e o cură de slăbire, asta e primul lucru pe care trebuie să îl știi. La general nu doar o dată am menționat că slăbire rapidă nu există. Adică, cum, există într-un oarecare mod, dar în majoritatea cazurilor aceste slăbiri au consecințe negative asupra organismului. Al doila lucru important despre Rina – e faptul că e o dietă disociată. Dietă disociată presupune repartizarea concretă a alimentelor pentru organism pe diferite zile, astfel asemenea repartizare fiind dăunătoare pentru anumite persoane. Pentru a știi este Rina cură slăbire benefică pentru tine sau nu, trebuie consultat dietologul și după nutriționistul.

Dieta Rina – Ce presupune? / Cei 4 piloni!

  1. 90 de zile
    În aceste 90 de zile, poți scăpa de la 15 la 20 de kilograme. Plusurile sunt: nu te înfometezi, nu te lipsești de alimentele iubite precum carnea sau dulcele. Dar pentru trebuie de urmat un regim strict de repartizare a alimentelor pe anumite zile, dar despre puțin mai jos.
  1. Alimentație disociată

Baza Rinei este stabilită pe 4 zile de alimentație disociată cu diferite tipuri de alimente în anumite zile. Prin urmare o zi se dedică proteinelor, alta amidonului, alta carbohidranților, alta vitaminelor. O zi după anumită ciclicitate de 7 repetări (ziua 29) se dedică detoxului, în acea zi se bea doar apă și atât.

  1. Regim strict

90 de zile, aceste aproximaticv 3 luni, nu este o perioadă nici lungă, nici scurtă, dar dacă nu vei avea putința să respecți normele dietei, nici nu te apuca de ea. Toată dieta Rina se bazează pe faptul de discociere a mâncării și schimbarea metabolismului. Dacă sunt câteva dereglări în procesul său, atunci rezultate pot să nu fie deloc. Da, tu nu te lipsești de mâncărurile iubite, dar tu nu ți le vei putea permite când vrei, prin urmare dacă știi că nu ai voință destulă, nu pierde timp în zadar.

  1. Apă și sport
    dietarina

2 componente universale care se atârnă ușor și folositor de orice dietă este apa și sportul. Iar pentru Rina aceste chestii sunt megaimportante. Nu doar că există acea zi de detox, dar prin faptul că reglarea metabolismului mai rapidă se face prin implementarea sportului în regimul dietei.

Idea pricipală

  • Pe care sistem se bazează idea centrală a curei de slăbire disociată Rina?
  • Ciclul de 4 zile!

1 zi – proteine/ 2 zi – legume/ 3 zi – carbohidranți/ 4 zi – vitamine

Desigur tu nu poți să îți permiți în prima zi de proteine să mănânci toată carnea existentă pe pământ. La fel nu e bine să exagerezi cu carbohidranții. Tot are o anumită normă dar ea se stabilește în funcție de caracteristicile oricărui organism. Chiar dacă prima zi se dedică proteinelor, carnea grea precum acea de porc mai ales în cantități mari nu se recomandă deloc.

Câteva concluzii de bază despre Dietea Rina!

Cura de slăbire cu Rina – se bazează pe faptul că anumite alimente în grupuri se procesează mai ușor de organism dacă în 24 de ore doar proteine sau carbohidranți se oferă organismului. Aceasta duce la o digestie mai ușoară și reglează viteza metabolismului. Dar este important după dietă să se păstreze principiile de repartizare a meselor disociate. Este dăunător după dietă să te reîntorci la modul haotic de alimentație.

Reiterăm – Dieta Rina nu presupune slăbire rapidă. Ea nu este o dietă pentru toți și din punct de vedere biologic, și din punct de vedere mintal. Organismul tău poate să nu reziste la disocierea de alimente care e instrumentul principal a dietei. Și regimul strict de alimentație poate să nu se combine cu stilul tău de viață, mai ales pentru o asemenea perioadă de 90 de zile.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie!