Blog Fitnessmama.ro

Exerciții pentru abdomen în 8 minute

Mâinile sus cine își dorește un abdomen tonifiat? Ei bine, cu un pic de muncă depusă acasă sau la sala de forță, poți obține abdomenul viselor efectuând câteva exerciții, care te vor ajuta.

Pentru multe persoane, femei și bărbați, deopotrivă, abdomenul este unul dintre zonele cele mai problematice. Colăceii apar cel mai des în jurul taliei și este greu să scapi de ei. De asemenea, exercițiile pentru abdomen devin o adevărată povară pentru multe femei și bărbați.

Mai jos ți-am pregătit câteva exerciții pentru abdomen pe care le poți face acasă. Sunt exerciții pregătite de Ina și pe care le poți face la orice oră din zi. Aceste exerciții pentru abdomen în 8 minute te vor ajuta să îți tonifici abdomenul și încetul cu încetul să scapi de câțiva centimetri din jurul taliei.

Top 5 exerciții pentru abdomen plat:

  1. Abdomene complete

Din poziția culcat pe spate, mâinile de-a lungul trunchiului și picioarele flexate. La expir ridicăm trunchiul aducem mâinile în față, atingând covorașul. Inspiră și revino pe covoraș. Contractă abdomenul și efectuează mișcarea din contul mușchilor abdominali.

  1. Foarfeca

Din poziția culcat pe spate, mâinile de-a lungul trunchiului sau le poziționați sub fesieri. Ridică picioarele și efectuează foarfeca. La schimbarea fiecărui picior expiră. Vei simți partea inferioară a abdomenului.

  1. Cărțulia

Din poziția sprijin în bazin, și palme, picioarele flexate. Rotunjește spatele, extinde și flexează picioarele aducându-le la piept. La fiecare extindere a picioarelor expiră. Este un exercițiu dificil pentru începători, dar nu imposibil de făcut.

  1. Încrucișări

Din poziția culcat pe spate, picioarele flexate. Ridică omoplații și adu pe rând un picior apoi celălalt la umăr. Nu uita că abdomenul trebuie să fie permanent contractat.

  1. Planka

Cu sprijin pe antebrațe, coatele sub umeri, picioarele extinse, sprijin în degete. Nu ridica bazinul și contractează abdomenul.

Fiecare exercițiul îl poți face câte un minut cu repaus de 30 de secunde sau tot un minut, atât cât ai nevoie pentru a începe următorul exercițiu.

Aceste exerciții pentru abdomen sunt excelente și pentru bărbații în condiții de casă. Puteți face împreună cu prietenul sau soțul un challenge, astfel încât va fi o competiție între voi și împreună veți ajunge mai repede la rezultatele mult dorite.

Indiferent că dorești un abdomen plat pentru estetică sau ca un indicator de forță, poți fi sigură că nu se va întâmpla fără disciplină și dăruire.

Din fericire, există o mulțime de exerciții pe care le poți face pentru a arde grăsimile, pentru a construi mușchii și pentru a-ți defini abdomenul.

Timpul necesar pentru a obține un abdomen plat este diferit pentru toată lumea. Depinde de o serie de factori, inclusiv procentul de grăsime corporală. Este posibil să începi să vezi semne de progres în câteva săptămâni de exerciții consistente, dar poate dura de la câteva luni până la un an de muncă înainte de a vedea rezultatele complete.

Nu uita să te concentrezi asupra imaginii în general. Fă cât mai multe schimbări pozitive în dietă și în mișcare.