Blog Fitnessmama.ro

Kiwi- Beneficii pentru organism

V-ați gândit vreodată cât de benefic este fructul kiwi pentru organism și cât de important este să fie prezent într-o dietă? Potrivit nutriționiștilor, kiwi are cea mare densitate nutrițională din cele 27 de fructe consumate în întreaga lume. Beneficiile acestui fruct sunt enorme, iar consumul acestuia este esențial pentru o dietă echilibrată. În articolul de mai jos ne-am propus să vă povestim despre avantajele acestui fruct minunat.

Kiwi este un fruct exotic foarte sănătos, care crește în mai multe țări din zona mediteraneană. Fructul are în medie aproximativ 50 de calorii, ceea ce îl face potrivit pentru diete. De cele mai multe ori, kiwi se folosește ca ingredient în salate de fructe, smoothie-uri, prăjituri etc. kiwi

Care sunt beneficiile consumului de kiwi pentru organism?

  1. Este o sursă bună de Vitamina C. Dacă nu ați știut, kiwi conține de aproape două ori mai multă vitamina C decât o portocală. Astfel, consumul de kiwi vă poate proteja de numeroase boli precum cele cardiace, vă va proteja pielea de îmbătrânire și vă poate proteja imunitatea.
  2. Conține acid folic. Niciun alt aliment din lume nu conține atât acid folic cât kiwi are în componență. Acidul folic este esențial pentru globulele roșii, ele transportă oxigenul către celulele noastre. Dacă avem deficiență de acid folic, putem provoca anemie. Kiwi calorii
  3. Dacă suferiți de constipație sau de retenție de apă, consumul regulat de kiwi are un efect laxativ, un efect diuretic și depurativ asupra colonului.
  4. Îți oferă energie. Kiwi este un fruct delicios, care îți dă energie. Mineralele pe care le conține ajută organismul să depășească starea de pasivitate si chiar te ajută să lupți contra depresiei.
  5. Potrivit unor studiile americane, consumul de kiwi, ca parte dintr-o dietă sănătoasă, îmbunătățește circulația sângelui, reduce nivelul colesterolului și reglează tensiunea arterială.

Ce contraindicații sunt?

  • Consumul excesiv de kiwi poate provoca alergie. Chiar dacă este un fruct extrem de gustos și sănătos, consumat în exces acesta poate provoca reacții alergice. Potrivit unor studii, consumul excesiv de kiwi poate duce la tumefacție-  umflarea țesuturilor, ca rezultat al acumulării de lichide. O altă reacție alergică severă este și anafilaxia. Alte simptome ale alergiei sunt erupțiile, roșeața pe piele și urticaria.

Calorii alimente