Blog Fitnessmama.ro

Metode de slăbit acasă: mici trucuri

Astăzi există o mulțime de diete și planuri de dietă. Există diete comerciale foarte populare, care sunt cunoscute în întreaga lume. Din păcate, pentru marea majoritate a femeilor, astfel de diete nu funcționează sau sunt ineficiente.

Vestea bună e că există mai multe metode prin care poți pierde în greutate fără a face dietă, chiar dacă stai acasă. Am compilat mai multe metode care te pot ajuta să-ți atingi obiectivul de a slăbi. Le poți aplica făcând doar câteva schimbări în programul tău de zi cu zi.

Trucuri care te vor ajuta să slăbești rapid acasă

Învață să primești plăcere de la proces. Adesea mâncăm pe drum, cu o carte sau în fața televizorului. În astfel de situații, stomacul trimite cu întârziere semnale către creier că este plin.

Încearcă să mănânci într-un mediu calm, nu te lăsa distrasă de nimic, mestecă bine mâncarea și bucură-te. Astfel vei prinde doi iepuri cu o singură mișcare. Vei ajuta organismul să-și îmbunătățească digestia, și în același timp vei reduce cantitatea de alimente consumate.

Păstrează un jurnal. Notează tot ce mănânci în fiecare zi. Calculează aportul zilnic de calorii. Apoi calculează cheltuielile zilnice de energie.

Ia în considerare tot ce faci, treburile casnice și mersul la serviciu sau la magazin, deoarece orice activitate arde calorii. O astfel de muncă analitică te va ajuta să înțelegi cum funcționează nu slăbirea fără dietă acasă, ci și stilul tău de viață în general.

Verifică-ți greutatea regulat, dar nu frecvent. Cântărirea pe cântar după ce mănânci sau ai făcut antrenament este o practică obișnuită pentru oricine caută o modalitate rapidă de a slăbi acasă. Bucuria pierdută de două sute de grame și drama, cauzată de 100 de grame câștigate, se aseamănă cu o tragedie antică grecească datorită intensității pasiunilor simțite.

Verifică-ți greutatea nu mai mult de o dată pe săptămână. Cântăririle frecvente oferă un sentiment de control fals și te vor împiedica să formezi o imagine clară.

Respectă un echilibru alimentar. Nu vom discuta mult la acest subiect, voi da doar un exemplu: fiecare legumă are caracteristici individuale. O anumită legumă e bogată în antioxidanți, alta conține multă vitamina C, iar a treia este bogată în fibre. Corpul nostru are nevoie de toate acestea, așa că încearcă să mănânci de toate, dar cu măsură.

Separă-te emoțional de mâncare. Mănâncă doar pentru ca să rămâi în viață. Dacă dorești să slăbești, aceasta este modul corect de vizualizare a alimentelor. Trebuie să-ți hrănești corpul și să rămâi sănătoasă. Separă acest proces de emoții. Nu mânca ceva sau nu mânca în exces doar pentru a te calma.

Slăbirea cu ajutorul exercițiilor fizice, dar fără dietă

Dacă dintr-un anumit motiv cineva nu dorește să folosească o dietă, dar dorește să piardă în greutate, creșterea volumului de activitate fizică este una dintre principiile de bază.

Dacă renunți la mâncarea obișnuită, trebuie să faci activ sport. Aceasta te va ajuta să arzi mai multe calorii și va avea multe alte beneficii. Cu cât o persoană se antrenează mai mult, cu atât obține mai repede ceea ce își dorește – un corp atletic și suplu.

Ține minte că chiar și în timpul celui mai intens exercițiu, depozitele de carbohidrați sunt utilizate în primul rând, deoarece aceasta este principala sursă de energie care poate fi utilizată rapid. După epuizarea depozitelor de carbohidrați, încep să fie arse grăsimile depozitate sub piele și în jurul organelor interne.

Nu trebuie să-ți stresezi corpul și să faci sport în fiecare zi. E îndeajuns să faci exerciții de 2-3 ori pe săptămână timp de 45-60 de minute. Nu uita de importanța creșterii treptate a efortului fizic.

Metodă de slăbit acasă – împachetările fierbinți

Nu trebuie să mergi la salon pentru tratamente speciale. Împachetările fierbinți de casă sunt un mod alternativ ce te ajută să slăbești.

Împachetarea fierbinte cu folie creează un efect de saună, dilată vasele de sânge, crește circulația sângelui și reduce volumul în orice zone problematice. Un rezultat vizibil apare după prima aplicare.