Blog Fitnessmama.ro

Supă de varză pentru slăbit rețetă

Supă de varză pentru slabit rețeta nu o are una magică și ea nu este extrem de grea. Se pregătește ușor, iar dieta se bazează pe 80% din mâncare fiind această supă. Ceea ce trebuie să știi că deși în o săptămână poți pierde la 7 kg, ele au riscul după încheierea dietei să se pună repede la loc. De ce? Mulți nutriționiști spun că așa se întâmplă deoarece se scoate apa din organism și nu grăsimile.

Haideți să vedem aspectele negative și pozitive.

Aspectele negative

Lipsa de energie

Deși volumul de mâncare poate fi egal ca și în orice zi, valoarea energetică a acestei diete este de doar 1000 calorii pe zi. Ceea ce înseamnă, lipsă de nutrienți ce oferă doza normă de energie pe zi.

YOYO-ul dietei

Cum și am spus în partea introductivă kg se pot pune la lor repede, dacă se revine brusc la alimentația cu care te-ai deprins. Organimsul este diferit la fiecare și unora chiar le vine bine această dietă, dar alții nu doar că scot doar apă din organism dar și pun kg la loc repede.

Efecte adverse

Deși e o dietă care dă roade repede, din cauza multor momente, la multe persoane pot apărea multe efecte adverse. Amețeala, lipsa de energie, dureri de cap, slăbiciunea musculară, balonarea sau probeleme legate de digestive sunt unele din efectele adverse a acestei diete.

Aspecte pozitive pentru supă de varză pentru slăbit

Sustenabilitatea sa

Rețeta de supa de varză pentru slăbit nu doar se face ușor (la rețetă ajungem mai jos), dar și sunt foarte ieftine ingredientele sale.

Beneficiile alimentului

Rețeta supa de varză slabit cu elemental principal varza desigur, are valoare nutritive bogată în fibre și vitamine.

Care e rețeta?

Rețeta de slabit cu supă de varză ar fi bine să fie modificată cu ingrediente noi în fiecare zi, pentru diversifica supa principală. Dar rețeta clasică presupune: O varză mare ce se va fierbe, cubulețe de roșii decojite, o ceapă, cubulețe de ardei gras verde, țelină tăiată, ulei de măsline, o legătură de mărar și deja după gust se adaugă sare și piper.

Cum decurge dieta cu supă de varză pentru slăbit?

  1. Regula

80% din cee ace vei mânca o săptămână la rând sau 2 (în funcție de scopul propus) este supa de varză. Cum s-a mai spus rețeta de slabit cu supă de varză, ar fi bine să fie modificată puțin de la o zi la alta. Poate apărea greața de la același fel de mâncare dominant în mese.

  1. Regula

Prima zi îți permiți pe lângă rețeta supa de varză pentru slăbit fructe câte dorești (înafară de banana). Iar a doua zi îți permiți pe lângă supă legume – crude sau la grătar.

  1. Regula/ a 3 zi

Se combină fructele și legume, dar se exclude cartofii și bananele.

  1. Regula

În ziua a patra se permit bananele și lactatea, pe lângă supa de varză acră pentru slăbit rețeta căreia poate fi modificată și acreala normalizată după gust.

  1. Regula

Pe lângă supă în a cincea zi. se mânâncă 500 de grame de carne de vită sau de pui.

  1. Regula

În a șasea zi spunem încă o data nu cartofilor și combinăm supa cu carne de vită și legume.

  1. Regula

În ultima zi pe lângă ingredientul cheie, mâncăm orez integral, legume și suc natural fără zahăr. Sucul e mai bine să îl faci acasă singur și să nu îl cumperi.

 

Supa de varză, rețeta pentru slăbit o are clasică bazată pe legume ce se combin la gust. Varza ca element cheie se fierbe bine și se mănâncă la fiecare masa, așa ca anume ea să reprezinte 80% din ceea ce tu mănânco zilnic. Acestă dietă e bună dacă dorești repede să slăbești. Dar acest repede după îți poate întoarce kg pierdute. Oricum și această dietă poate înafară de efectele adverse enumerate mai sus să îți aducă și alte ,,suprize,, neașteptate. De aia trebuie să consulți specialiștii înainte de a începe să slăbești cu ajutorul supei de varză!