Blog Fitnessmama.ro

Vitamine pentru îngrășat: ce vitamine îngrașă?

Problema eliminării excesului de grăsime este discutată atât de des și activ încât se pare că toți cunosc bine subiectul dat. Spre deosebire, dificultățile ce țin de creșterea în greutate, și anume dezvoltarea masei musculare, sunt mult mai puțin discutate, astfel încât puțini oameni cunosc soluțiile acestei probleme.

Astăzi vom vorbi despre care sunt cele mai bune vitamine pentru îngrășat, precum și despre alte metode disponibile pentru a accelera creșterea musculară.

Cum să câștigi în greutate?

Creșterea în greutate este în esență acumularea mușchilor și a țesutului adipos. Pentru a câștiga mai mult mușchi, este vital să te alimentezi corect.

Aceasta nu este atât de simplu pe cât pare la prima vedere. Însă trebuie să ții minte că este o decizie proastă să mănânci totul ce îți cade sub mână.

Grăsimile saturate din fast food cresc riscul bolilor cardiovasculare. Un număr mare de carbohidrați simpli (zaharuri) duc la obezitate, oboseală și probleme dentare.

Este foarte important să mănânci corect și să consumi toate vitaminele și mineralele de care ai nevoie.

Vitamine și alte substanțe pentru îngrășat

Insulină

Pentru a câștiga în mod constant în greutate, va trebui să incluzi în dieta ta carbohidrați. Procesarea și transformarea carbohidraților în energie este regulată de hormonul insulina. Sarcina principală a acestuia este de a livra glucoză (carbohidrați), aminoacizi și grăsimi în celule.

Adițional, insulina, împreună cu hormonul de creștere, este responsabilă de anabolism (creșterea țesuturilor, inclusiv a mușchilor).

Creatina

Creatina este unul dintre cele mai populare tipuri de nutriție sportivă.

Creatina este luată atunci când se dorește creșterea masei musculare, pentru a îmbunătăți procesele metabolice din corp și pentru a crește forța și rezistența. Un alt beneficiu important al creatinei e că ea ameliorează durerea în timpul antrenamentului și după acesta.

Tiamina

Tiamina (sau vitamina B1) normalizează funcționarea organelor tractului gastro-intestinal, metabolismul grăsimilor, asigură reacții de oxidare și regenerare.

În condiții de deficit al acestei vitamine de îngrășat, eforturile de a crește greutatea corporală prin nutriție sporită sunt inutile, deoarece alimentele nu se asimilează suficient de bine.

Zinc

Zincul este unul dintre microelementele care asigură funcționarea deplină a corpului. Deficitul de zinc suprimă pofta de mâncare, nu permite adaosul în masă și afectează negativ funcționarea majorității organelor umane.

Principalii hormoni anabolici din corpul nostru – insulina, factorul de creștere asemănător insulinei I, hormonul de creștere și testosteronul nu pot fi funcționa fără zinc. Majoritatea reacțiilor care implică acești hormoni utilizează zincul ca activator. În total, zincul activează peste 200 de enzime.

Vitaminele pentru îngrășare rapidă ce pot fi găsite sub formă de suplimente

Multivitamine

O persoană cu lipsă de masă musculară ar trebui să consume o dietă bogată în calorii și să ia multivitamine pentru a câștiga în greutate. Micronutrientele utile sunt implicate activ în procesele metabolice, stimulează funcțiile vitale ale organismului, și le aduc la o stare normală.

Asigurați-vă că multivitaminele pe care le utilizați conțin: vitamine A, vitamine B, vitamine C și E, vitamina PP, tiamină (vitamina B1), acid folic.

Fier

Fierul asigură transportul oxigenului în organism, normalizează funcționarea glandei tiroide, previne anemia cu deficit de fier, promovează metabolismul adecvat și întărește sistemul imunitar uman.

Deficitul de fier cauzează numeroase probleme, inclusiv poate provoca întârzieri în dezvoltarea fizică.

Vitamina D

Vitamina D este esențială pentru copii și adulți pentru o creștere osoasă sănătoasă. Organismul primește această vitamină în două moduri: vitamina se sintetizează în organism sub acțiunea radiațiilor ultraviolete, precum și din alimente.

Deficitul acestei vitamine face oasele fragile, acest lucru făcând problematică creșterea în greutate.

Cea mai bună mâncare pentru a rămânea sănătoasă

Cunoști deja că organismul uman are nevoie de o anumită cantitate de vitamine pentru a rămânea sănătos. Pentru aceasta există numeroase alimente bogate în anumite vitamine sau cu un conținut bogat în diverși micronutrienți.

Produse care vor satisface la maxim necesitățile în vitamine a organismului tău:

 • Cătina
 • Ardeiul roșu
 • Bananele
 • Smoothie verde
 • Ouăle
 • Carnea de vită
 • Pește gras
 • Citrice
 • Nuci
 • Batoane proteice
 • Sparanghel
 • Brocoli

Neglijarea consumului alimentelor sănătoase va rezulta în o încetinire a formării mușchilor, deoarece în condiții de deficit de vitamine se formează mai puțin material pentru creșterea țesuturilor.

Și nu în ultimul rând – fă sport! Acest lucru este la fel de important pentru creșterea în greutate ca și nutriția corectă. Cel mai bine este să te concentrezi asupra antrenamentului de forță pentru a construi mușchi și pentru a vă îngrășa. Adăugă uneori cardio sau yoga.