Blog Fitnessmama.ro

Cum exercițiile fizice îți pot îmbunătăți viața sexuală

Probabil ai auzit că exercițiile fizice regulate pot reduce riscul de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul sau osteoporoza. Dar un număr tot mai mare de cercetări arată că poate avea și un efect mai surprinzător: îmbunătățirea vieții sexuale.

Pentru bărbați, exercițiile fizice regulate par a fi – Viagra natural. Este asociat cu un risc mai mic de probleme erectile. Într-un studiu, bărbații sedentari de vârstă mijlocie desemnați să participe la un program de exerciții timp de nouă luni au raportat o activitate sexuală mai frecventă, o funcție sexuală îmbunătățită și o satisfacție mai mare.

Cercetările efectuate la femei au arătat că cele care sunt active fizic raportează o dorință sexuală, excitare și satisfacție mai mare decât femeile sedentare. Într-un experiment neobișnuit, femeile tinere care au făcut ciclism intens timp de 20 de minute și au urmărit un film, au arătat o excitare sexuală fiziologică mai mare (măsurată printr-un dispozitiv care evaluează fluxul sanguin vaginal) decât subiecții care nu au făcut mișcare înainte de a vedea filmul.

Creșterea fluxului sanguin explică de ce exercițiile fizice conduc la o mai bună funcție sexuală la bărbați și femei.

Bărbații și femeile care fac mișcare pot fi mai susceptibili să se simtă doriți sexual, ceea ce poate duce la un sex mai bun. La fel și puterea, flexibilitatea și rezistența crește în timp, atunci când sportul este la ordinea zilei.

În plus, activitatea fizică – în special antrenamentul de forță – poate crește nivelul de testosteron, ceea ce poate stimula apetitul sexual la bărbați și femei.

În ceea ce privește efectul sexului asupra exercițiului fizic, se spune că activitatea sexuală reduce agresivitatea și forța. În general, cercetările sugerează că sexul înainte de activitatea fizică nu are efecte negative atâta timp cât există un decalaj de cel puțin două ore, iar activitatea sexuală nu implică și alcool, droguri sau pierderea somnului. De fapt, este posibil ca sexul să îmbunătățească performanța atletică, ajutând oamenii să se relaxeze.

Dar multe rămân necunoscute, inclusiv dacă femeile sunt afectate diferit față de bărbați. Este posibil ca impactul sexului asupra activității fizice să varieze de la persoană la persoană.

Dacă te întrebi dacă sexul contează ca exercițiu fizic, să știi că depinde de durata și intensitatea acestuia. Un studiu a constatat că activitatea sexuală arde, în medie, trei sau patru calorii pe minut. (Bărbații au ars mai mult decât femeile.) Nivelul de intensitate a fost considerat moderat, comparabil cu cel al tenisului de mers pe jos sau dublu.

Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, sexul nu durează atât de mult decât alte activități, ceea ce înseamnă că arde mai puține calorii în general. În studiul menționat anterior, când activitatea sexuală a fost comparată cu un antrenament moderat intens de 30 de minute pe o bandă de alergat, cei care s-au antrenat pe banda de alergat au ars de aproximativ trei ori mai multe calorii. Dar activitatea sexuală a fost considerată mai plăcută de toți participanții.

Pentru o dezvoltare armonioasă, atât fizic, cât și psihic, înscrie-te la unul dintre maratoanele Fitness Mama și îmbunătățește-ți viața sexuală.

Vezi mai multe detalii aici.