Blog Fitnessmama.ro

Beneficiile înotului: alternativă pentru gimnastică

Înotul este una din cele mai eficiente tehnici pentru slabire. E un sport care nu este complicat de executat. Și care se combină de minune cu gimnastica sau o poate înlocui. Înotul este una din cele mai des recomdate practici pentru persoanele care trec după o intervenție chirurghicală. Și cel mai recomandat tip de sport pentru persoanele cu traume, care nu pot face orice exerciții de slăbire sau pentru creșterea masei musculare.

Să aflăm atunci ce beneficii are înotul pentru cei care doresc să slăbească rapid. Și de asemenea care alte suprize pentru sănătatea noastră ne promite înotul regulat.

Prin ce înotul e o metodă bună de slăbit:

    1. Înotul antrenează mai multe grupe de mușchi chiar dacă e folosită doar o tehnică. Iar pentru un rezultat mai amplu e necesar să folosești minim 3 tehnici. De exemplu: bras, spate sau freestyle, și să înoți în jur de o oră, o data la minim 3 zile, sau chiar în fiecare zi, dacă dorești rezultate rapide.
    2. Are beneficii uimitoare asupra somnului, mai ales dacă exercițiile de înot sunt făcute cu vreo 3 ore înainte de somn. Iar cum știm un somn bun, influențează asupra energiei pe timp de zi. Ultima favorizând arderea bună a caloriilor.
    3. Înotul la fel influențează îmbunătățirea stării de spirit și a celei morale. Deoarece fiind compuși la 80% din apă, în apă ne simțim ca acasă. Lipsa stresului la rândul său scade necesitatea îmbulbării sau cu alte cuvinte a supraalimentării.

 

Alte beneficii uimitoare a înotului și ce ar trebui să știi ca să faci totul corect:

    1. Înainte cu o oră înainte de înot ar fi bine să nu mănânci. Intervalul recomdandat este totuși de 2 ore, masa să fie una ușoară cu alimente slab calorice, precum o salată cu piept de pui fiert. Înotul cum spuneam mai sus, folosește multă energie, de aia și după înot ar fi bine să nu mănânci o oră sau să nu o faci deloc.
    2. E bine să faci duș înainte de înot pentru încălzirea mușchilor și duș după înot pentru relaxare. Ultima va stimula un somn bun și o stare favorabilă a întregului corp.
    3. Este benefic pentru femeile gravide – Înotul chiar este indicat pentru femei însărcinate. Nu contează sunt ele cu un regim special de alimentare la alăptare sau nu. Înotul chiar scade riscul de travaliu prematur.

În concluzie – înotul chiar este o alternativă nu  bună ci superbă a gimnasticii, nu doar dacă ai scopul de a slăbi rapid, dar și pentru menținerea sănătății tale. Este unul din tipurile de sport care nu doar contractează mai multe perechi de mușchi, dar și relaxează corpul, nu extenuează și favorizează un somn bun și chiari visele plăcute. E o modalitate extraordinară de relaxare și tot odată o cură de slăbire, plăcută și care oferă o stare de echilibru între corp și minte.

 

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță el va fi de ajutor și prietenilor tăi.