Blog Fitnessmama.ro

Brânză de vaci calorii

Brânza de vaci calorii… este un element de bază în multe planuri de alimentație sănătoasă. Lactatele oferă beneficii în special pentru persoanele care încearcă să slăbească sau să-și îmbunătățească sănătatea. Dar numărul de calorii și valoarea nutritivă din brânză de vaci pot varia în funcție de tipul pe care îl cumperi.

Beneficiile nutriționale și pentru sănătate ale brânzei de vaci

Multe persoane care au o alimentație sănătoasă consumă brânză de vaci din cauza numărului relativ scăzut de calorii. La fel utilizează și brânză dulce de vaci calorii care conține în dependență de adausuri.

Culturistii aleg adesea brânza de vaci ca o gustare sau ca parte a unei mese, deoarece este o sursă rapidă și convenabilă de proteine. O singură porție oferă peste 15 grame de nutrient pentru construirea mușchilor.

Brânza de vaci este, de asemenea, un aliment cu conținut scăzut de carbohidrați. Numărul de carbohidrați pentru o porție este puțin peste 4 grame sau 16 calorii din carbohidrați. Dacă nu mănânci niciun topping pentru brânza de vaci, acest aliment te ajută să menții carbohidrații la un nivel scăzut.

În cele din urmă, brânza de vaci este ușor de încorporat într-o masă și nu necesită pregătire specială pentru a o savura. Din acest motiv, mulți dintre cei care stau la dietă îl includ în planurile lor alimentare. Mâncarea este ușor de transportat, ușor de mâncat dacă ești în mișcare și se asortează bine cu alte alimente sănătoase, favorabile dietei, cum ar fi fructele și legumele.

Brânză de vaci calorii

Deci câte calorii brânza de vaci are? Au fost analizate aproximativ cincisprezece produse de brânză de vaci. Brânzeturi care prezintă între 0 și 4% grăsime. Pentru o porție de 125 ml (adică aproximativ 1/2 cană), produsele oferă:

  • Între 74 și 130 de calorii
  • Între 0 și 5,3 g de lipide
  • Între 0 și 3,2 g de grăsimi saturate
  • Între 5 și 27 mg de colesterol
  • Între 290 și 430 mg de sodiu
  • Între 5 și 8 g de carbohidrați
  • Între 4 și 7 g de zaharuri
  • Între 10,6 și 15 g de proteine
  • 15% calciu

Modalități sănătoase de a include brânza de vaci în alimentația ta

Brânza de vaci este grozavă, dar o poți combina și cu alte alimente pentru a face o masă completă. Încearcă una dintre aceste idei.

  1. Adaugă o parte de legume sărate, cum ar fi broccoli sau ridichi, pentru un mic dejun sau o gustare sănătoasă
  2. Decorează cu fructe precum afine, zmeură, căpșuni sau pepene galben pentru a satisface pofta de dulce
  3. Presară cu nuci, cum ar fi migdale sau nuci, sau cu semințe precum semințele de in pentru crocant și aromă
  4. Pregătește un desert cu brânză de vaci amestecând fulgi de ciocolată neagră sau fulgi de cacao.

Dacă vrei să consumi mai puține calorii brânza vaci de casă este recomadată.

Un cuvânt de la nutriționist

Caloriile din brânza de vaci sunt o sursă bună de energie, iar lactatele pot fi un bun plus pentru alimentația ta, mai ales atunci când sunt asociate cu alte alimente sănătoase. Fii creativă și încearcă noi arome pentru a menține acest aliment în planul tău de masă.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Rețete sănătoase cu puține calorii

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!