Blog Fitnessmama.ro

Sfaturi motivaționale: Cum să slăbești când toți sunt împotriva ta?

Deseori te trezești cu motivația de a slăbi, dar aceasta dispare destul de repede, din varii motive. Toți din jur te îndeamnă să mănânci pentru că nu ești grasă. Te îndeamnă să nu mai depui eforturi pentru a ține diete sau a face sport. De fiecare dată când îți pui un scop, apare cineva care te convinge că nu o să-ți reușească. Sau poate persoana aceea ești chiar tu. Tu ești cea care stă în fața oglinzii și tot amână pe mâine sau ”de la o luni”. Ei bine, fie că factorul decisiv care te descurajează ești tu sau altcineva, tot obstacol e! Contează cum te simți în propria ta piele! Iar dacă ai nevoie să slăbești, trebuie să fie pentru sănătate și pentru starea ta generală de bine. Dacă ai nevoie de câteva sfaturi motivaționale pentru slăbire, acest articol e pentru tine.

Ascultă-ți eu-l!

Dorințele se îndeplinesc dacă îți dorești ceva cu adevărat,  asta suntem învățați de mici. Atunci când creștem, lucrurile stau puțin altfel, trebuie să depunem efort pentru tot ce vrem să obținem, uneori mai mult, alteori mai puțin. Dacă privești adânc în interiorul tău, vei găsi multe obiective care vor să-și găsească realizarea, dar pentru care încă nu ai suficientă motivație. Și uite, vrei să slăbești, te uiți cu râvnă la fetele suple și tonifiate și arde inima în tine că vrei la fel, dar ceva te oprește. Acel ceva te împiedică să obții orice dorești, nu doar ceea ce ține de slăbire.

Nimeni nu-ți cunoaște corpul mai bine decât tine. Ce înseamnă acest lucru? Exact, doar tu știi de ce ai nevoie, fie că vorbim despre un regim alimentar sănătos sau de câte kilograme vrei să slăbești. Adesea primim sfaturi de la persoanele care singure nu sunt stăpâne pe propriul corp și, din nefericire, chiar le ascultăm. Ideea este că aceste sfaturi motivaționale ar trebui să le acceptăm strict de la specialiști ca nutriționști, antrenori sau persoane care își cunosc corpul și care au trecut prin aceeași provocare ca și tine.

Crează-ți obiective și transformă-le în scopuri!Totul începe de la puțin. Spre exemplu, dacă ți-ai propus să renunți la un anumite produs sau să faci sport cel puțin 15 minute pe zi timp de o săptămână cu scopul de a te simți mai bine, atunci ai mult mai multe șanse să slăbești sau să îți creezi un regim alimentar mai echilbrat. Dacă doar te-ai gândit că începi să slăbești, dar nu și la modul în care începi să o faci, atunci șansele duc spre eșec.  Este complicat să slăbești atunci când nimeni nu te susține, de aceea găsește o persoană cu același scop. Astfel, te vei simți în apele tale chiar și în momentele mai grele. Vei avea parte de o motivație în plus și de o concurentă demnă 🙂

Nu uita că ești stăpână pe propria viață!

Am vorbit mult despre sfaturi de motivație pentru a slăbi, însă e timpul să treci la acțiune și să îți asumi felul cum arăți, cum îți dorești să arăți și ce trebuie să faci. În afara faptului că nimeni nu te susține, nu uita că nici nu au nevoie de acest lucru. Absolut nimeni nu e responsabil pentru starea de bine a corpului tău. Corpul e templul tău, așa că ai grijă de el, modelează-l cum dorești doar ca să te simți TU bine. Câteva îndemnuri scurte:

– Autoanaliza eul-ui
– Crează-ți obiective
– Atinge scopuri
– Nu asculta pe alții
– Renunță la vicii
– Apelează la un nutriționist
– Găsește un sport preferat
– Acceptă-te, iubește-te și devino cea mai bună versiune a ta!

Odată ce înveți să te asculți, nu mai ai nevoie să simți că toți sunt împotriva ta, pentru că devii împăcată cu tine. Fii în echilibru cu propriul corp, caută totul în tine și la sigur o să găsești. Devino ceea ce vrei să devii!

Distribuie acest articol dacă ți-a plăcut și ți-a fost util. Cu siguranță va fi de ajutor și prietenilor tăi.