Blog Fitnessmama.ro

Calculator calorii alimente zilnice

Ai auzit vreodată despre un calculator de calorii? Eu intuiesc că da. Am vorbit despre un calculator calorii alimente zilnice în mai multe articole de pe site. Dacă ai ajuns să citești acest articol, probabil că te interesează acest subiect.

Dacă nu știi încă, îți explic pe scurt. Un calculator de calorii este o ustensilă minune care, te ajută și îți vine în întâmpinare atunci când dorești să slăbești, sau chiar de ce nu, când vrei să adaugi ceva kilograme. Un calculator de alimente zilnice îți schimbă viața considerabil spre bine.

Iar, dacă ai ajuns la acest subiect, la sigur dorești să slăbești sau să adaugi ceva. Așa că eu, sunt gata să îți vorbesc despre tot ce te-ar putea interesa, mai ales despre beneficiile acestuia.

Cum funcționează un calculator calorii alimente zilnice?

Ei bine, destul de simplu. Acesta îți arată câte calorii are mâncarea din farfuria ta. Datorită acestui fapt, înțelegi ușor unde este limita. Unii oameni se orientează și fără el dar este ceva mai greu și ai nevoie de timp. Oamenii care au un scop bine definit, îl folosesc pentru exactitate. Să recunoaștem, nimic nu poate decurge mai bine atunci când totul este pus la punct perfect.

Calculator calorii alimente zilnice când dorești să pierzi în greutate

Greutatea corporală este un lucru uimitor de enervant. În lupta crâncenă cu kilogramele, nu doar că poți ceda ușor, dar și să devii stresat. Acest calculator îți oferă un sprijin mai mare decât ai putea crede, mai ales când vezi cu proprii ochi că totul este în regulă la capitolul calorii.

Deci, pentru cei care vor să slăbească, mai întâi îți calculezi greutatea perfectă cu ajutorul IMC- indicelui de masă corporală. După care înșelegi, cam câte calorii ar trebui să reduci zilnic pentru a putea slăbi. La fiecare masă, încerci să nu depășești limita de calorii necesară, evident fiind ghidată de calculatorul de calorii și voila!

Calculator de calorii pentru cei ce vor să adauge ceva kilograme

Nimic mai simplu! Dacă sunt persoane care doresc să scape de ce au în plus, nu trebuie să uităm că, pe o planetă așa mare, sunt și cei ce vor să adauge. Apropo, studiile arată că acești oameni sunt la fel de mulți, doar că vorbesc mai puțin despre acest lucru.

Dragilor, dacă citiți asta, să știți că nu aveți de făcut mare lucru. Exact ceea ce fac ceilalți doar că invers, adică adăugați calorii.

Cum se calculează corect indicele de masă corporală?

Indicele se calculează în conformitate de sex, kilograme și înălțime.
Rezultatele pe care urmează să le primești în urma calculelor, arată cam așa:

18,49 sau mai puțin – Subponderal

  • între 18,50 si 24,99 – Greutate normală
  • între 25,00 si 29,99 – Supraponderal
  • între 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)
  • între 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)
  • 40,00 sau mai mult – Obezitate morbidă

 

Calculator calorii alimente zilnice aplicație

Dacă nu știai, acum găsești foarte ușor un calculator de calorii sub formă de aplicație. Ideea este că fiecare ne putem permite unul, trăind într-o epocă plină de smartphoane. Se pare că aceste aplicații îți permit să adaugi chiar alimentele pe care le poți găsi la magazinele din localitățile tale. Îți arată câte proteine, carbohidrați și grăsimi mănânci. Plus, conform IMC-ului, ai ocazia să îți alegi scopul pe care ai dori să îl atingi. Poți să îți vezi și rezultatele.

Acum că știi pe ce principii se bazează un calculator de calorii, nimic nu te împierdică să folosești unul. Cred că cel mai important este să știi unde vrei să ajungi.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten!