Blog Fitnessmama.ro

Calculator calorii alimente. Ești gata să-l încerci?

A venit acel moment când ai devenit interesată de un calculator calorii alimente? Foarte interesant. Se pare că totuși nu din pură curiozitate. Fie că ți s-a dat această propunere de către nutriționist, antrenor sau ai ajuns singură la această idee, este foarte inteligent din partea ta.
Oamenii devin interesați de un calculator calorii alimente, din diferite motive. Fie că dorești să te îngrași, să slăbești sau să te menții, este complicat să ții minte mereu câte calorii ai consumat. Această mică unealtă e gata să-ți sară în ajutor. Haide să aflăm câte ceva despre ea.

Ce sunt caloriile și de câte calorii avem nevoie?

Caloriile sunt unitatea de măsură prin care se calculează energia corporală de obicei. Alimentele consumate de noi, se transformă automat în energie ce este măsurată în calorii.
Putem înțelege de câte calorii are nevoie organismul nostru pentru a funcționa, conform IMC-ului. Acesta este un indice de masă corporală care se calculează în dependență de vârstă, înălțime, greutate și sex.
Un bărbat are nevoie de aproximativ 2800 de calorii în zi, o femeie în jur de 2000 iar un copil are nevoie de 1800 de calorii.

Cum ajută un calculator alimente calorii când vrei să slăbești?

Totul este destul de simplu. Pentru a slăbi, ai nevoie să consumi mai puține calorii decât o făceai de obicei. Organismului nu îi este complicat să se obișnuiască cu noile cerințe, dar trebuie să o iei încet. Nu o lua prea brusc pentru a nu stresa organismul.
Deci să zicem că consumi pe zi un număr de 2000 calorii, tot ce trebuie să faci este să calculezi ca să-ți iasă mai puțin. Despre câte calorii să scazi, ar fi bine să te consulți cu nutriționistul sau antrenorul tău. În așa ritm vei putea slăbi fără să dăunezi organismului.

Calculator de calorii-alimente când vrei să-ți menții greutatea

Există momente când ai ajuns la acea greutate perfectă și nu mai vrei să schimbi nimic în corpul tău. Bine, nu-i nici o problemă. Să te menții de fapt, nu e cel mai ușor lucru. În asemenea caz, ai decis să folosești un calculator de calorii, evident. Aici este mai simplu decât crezi. Nu trebuie să scazi și să aduni nimic. Condu-te după faza că în fiecare zi, trebuie să consumi unul și același număr de calorii, nimic mai simplu. Cu asemenea tempou la sigur nu ai cum să dai greși.

Când vrei să te îngrași

Intuiesc că ai prins deja ideea de mai sus. Calorii, calculator, alimente și chestii… Exact ca și în cazul slăbitului. Dar, mă repet. Este nevoie să te consulți cu un specialist pentru a-ți explica cu câte calorii să mărești aportul în zi. Este totuși ceva care trebuie să aibă loc destul de treptat și nicidecum din capul tău. Bine, doar dacă nu ai mai avut experiențe de genul. Doar nu vrei să eșuezi. Mai ales că organismul poate fi ceva mai sensibil. Nu risca să-l supui stresului. Te poți trezi cu ceva tulburări de somn și alimentație.

Beneficiile folosirii unui calculator de calorii

1.Poți mai ușor să-ți transformi obiectivele în scopuri.

2.Devii mult mai atentă la ce mănânci.

3. Devii o persoană mult mai organizată.

4.Ai mai mare interes față de propria sănătate.

5.Devii automat un om mai sănătos.

Acum, că ai prins ceva informații, sper să-ți atingi cât mai repede scopurile. Ai nevoie de ceva răbdare până te obișnuiești dar nu e atât de complicat. Fă sport și alimentează-te corect oricum.
Nu uita că dacă ai nevoie de îndrumări, te poți înscrie mereu aici pentru a primi un meniu personalizat.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten!