Blog Fitnessmama.ro

Calculator calorii mâncare pentru a slăbi

Un calculator calorii mâncare te poate ajuta să gestionezi mai ușor mesle tale atunci când vrei să slăbești sau vrei să te menții în formă. Fie că dorești să slăbești sau să câștigi masă musculară, este crucial să-ți cunoști metabolismul bazal și cheltuielile de energie.

Acest lucru te va asigura că îți atingi obiectivele cu un program adecvat de antrenamnet și nutriție.

Concluzie: Cu cât corpul este mai activ, cu atât este mai mare necesarul zilnic de calorii.

Calculator calorii mâncare zi de zi

Pentru a pierde în greutate, este adesea necesar să faci un bilanț al alimentației. Calculul caloriilor pe rețetă este un indicator major al acestui bilanț pentru a măsura alimentele în exces sau deficiențe.

De câte calorii ai nevoie pentru a slăbi?

„Câte calorii am voie să mănânc? Această întrebare este întotdeauna pusă atunci când dorești să slăbești și să adopți o dietă sănătoasă. Ca soluție, poți calcula consumul de calorii cu un calculator de calorii mâncare. Deci, vei ști exact cum să adaptezi dieta la obiectivele tale.

Este posibil să slăbești eficient și fără să simți efectul yo-yo. Dar pentru aceasta este important să se stabilească un deficit caloric sănătos. Adică? Adică, deoarece corpul tău cheltuie energie chiar și în repaus, este foarte recomandat să nu consumi mai puține calorii decât cantitatea necesară metabolismului tău bazal.

Cu ajutorul unui deficit de calorii ușor în conformitate cu obiectivele taale de antrenament și cheltuielile fizice, vei putea pierde în greutate într-un mod sănătos și durabil.

Regula numărul unu: nu ar trebui să ai un deficit caloric mai mare de 500 de calorii. Dacă reduci brusc aportul de calorii, îți vei încetini metabolismul. Deoarece va încerca să depășească un deficit caloric ridicat, vei simți dorința de a mânca mai des.

În mediul online poți găsi foarte ușor un calculator calorii mâncare gătită pentru a gestiona tot ceea ce mănânci.

Nesesarul zilnic de calorii

Calculator calorii mâncare pentru a slăbi

O masă corespunde unei diete echilibrate atunci când urmează următoarea distribuție:

  • 50 până la 55% din aporturile calorice sunt aduse sub formă de carbohidrați,
  • 30-35% din aportul de energie provine din lipide,
  • Aproximativ 12% din aportul de calorii provine din proteine.

Glucidele sunt zaharuri simple și complexe sunt consumate de metabolism ca principal combustibil în timpul activităților fizice.

Proteinele sunt folosite de organism pentru a regenera țesutul. În absența carbohidraților în organism, proteinele sunt consumate ca combustibil.

Lipidele corespund grăsimilor animale sau vegetale. Deși sunt deosebit de calorice, sunt esențiale pentru buna funcționare a metabolismului. Într-adevăr, conțin acizi grași care nu sunt sintetizați de organism.

În acest snes un calculator necesar caloric te ajută să economisești timp și să beneficiezi de norma necesară de nutrienți în timpul mesei.

Calculator calorii mâncare: necesarul pe zi

Pentru a echilibra corect mesele, este esențial să identifici necesarul de calorii în funcție de tipul de corp. Este într-adevăr necesar să știi câte calorii pe zi poți absorbi, aceasta este ceea ce corespunde metabolismului bazal. Aceste informații depind în principal de datele tale personale: înălțime, greutate, sex și vârstă. Utilizează un calculator necesar zilnic de calorii pentru a determina necesarul zilnic de calorii.

Un al doi-lea parametru de luat în considerare este cheltuirea zilnică de energie. Pentru a optimiza echilibrul meselor, determină cheltuielile calorice pe baza activității fizice. O listă a activităților sportive și zilnice îți permite să-ți conciliezi cheltuielile zilnice.

Citește și articolul: Cum slăbesc urgent –obiceirui pe care să le eviți

Pentru a nu rata toate sfaturile și noutățile cele mai importante și interesante, abonează-te la noi pe rețelele de socializare: YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!