Blog Fitnessmama.ro

Calorii bere – ce trebuie să știi când ești la regim

Calorii bere… Berea îngrașă? Câte calorii sunt într-o bere? Este adevărat că crește burta? Acestea sunt întrebări pe care mulți dintre noi ni le punem! Trebuie spus că reputația berii nu prea ajută și deoarece aceasta e făcută de bază de cereale, și deci carbohidrați, caloriile tind să crească. Cu toate acestea, în comparație cu alte băuturi alcoolice, berea nu este atât de rea.

CÂTE CALORII ARE O BERE?

Câte calorii are o bere? Părerile în ceea ce priveşte berea au fost mereu împărţite. În timp ce unii pretind că berile sunt unul dintre motivele principale ale formării burticii, alţii susţin că savurate cu moderaţie nu îngraşă, ba sunt chiar sănătoase.

Cine are însă dreptate?

Pentru a analiza acest lucru haideţi să vedem câte calorii se regăsesc în cele mai populare cinci sortimente ale băuturii.

Să începem cu o bere blondă cu conţinut de alcool de 5%. Aceasta are 42 de kcal/100 ml, deci 210 într-o sticlă.

O bere brună cu aceeaşi concentraţie alcoolică are doar 37 de kcal/100 ml.

La noi berile brune sunt însă mai puternic alcoolizate. 100 de ml de bere brună cu  7% alcool , au 48 de kcal, adică 240 pe sticlă.

Berea nefiltrată are valoarea calorică cea mai ridicată şi anume 52 kcal/100 ml sau 260 într-o sticlă.

La polul opus se situează fără alcool cu doar 26 kcal/100 ml, o sticlă coboară, astfel, ştacheta la 130 kcal.

Un nou intrat în topul preferinţelor este Radlerul, adică berea cu limonadă. El conţine 45 de kcal/100 ml.

Berea îngrașă! DA sau BA?

Cunosc multe persoane amatoare de bere. Fiecare dintre ele și-a pus la un moment dat întrebarea “Berea îngrașă?”, întrebare la care și-au răspuns singuri, negativ, bineînțeles. Hai să facem o mică analiză să vedem cu ochișorii noștri și să înțelegem o dată pentru totdeauna.

În mod normal berea conține 5 ingrediente principale si anume: apă (in jur de 90%), hamei, drojdie, zahăr si malț. Bineînțeles acum au apărut tot felul de tipuri de bere cu tot felul de arome care mai au și alte ingrediente pe lângă acestea, însă noi vom vorbi despre berea clasică.

Calorii bere

Ingredientele folosite la fabricarea berii nu reprezintă un risc pentru îngrășare. Totuși, de ce spune lumea că berea ăngrașă?

A se reține faptul că alte băuturi precum vinul au mai multe calorii, dar foarte important de notat, acele calorii sunt asimilate mult mai rapid.

S-au mai făcut și studii de-a lungul timpului din care a rezultat că:

  • Persoanele care consumă regulat bere ard caloriile și grăsimile ceva mai încet.
  • Experimental s-a demonstrat ceea ce ziceam mai sus și anume că berea nu are nici o legătură cu îngrășarea ci mai degraba asociea ei cu alte vicii.

 

Notă personală

Berea în sine nu îngrașă. În bere calorii sunt în cantități moderate. În cel mai rău caz dacă o consumi în cantități mari favorizează apariția burții însă atenție, mă refer la burtă nu la grăsimea de pe abdomen. Acest lucru cu siguranță poate fi ținut sub control fără probleme cu mișcare regulată.

Ceea ce într-adevăr îngrașă sunt gustările care le luăm atunci când consumăm bere. De exemplu chipsuri, alune, semințe sau chiar cârnăciori, calamari sau peștișori prăjiți. Acolo sunt adevăratele bombe calorice. ?

Citește și articolul: Exerciții yoga pentru slăbit acasă

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi