Blog Fitnessmama.ro

Exerciții yoga pentru slăbit acasă

Exerciții yoga pentru slăbit s-ar putea să nu fie cele mai preferate pentru mulți – și este păcat. Iată de ce.

Ce trebuie să știi despre exerciții yoga pentru slăbit

Nu numai că pot exista beneficii cardiovasculare de la practicarea yoga, dar poate ajuta și la reducerea poftelor atunci când te plictisești. Yoga poate face multe pentru creierul tău. Când vine vorba de pierderea în greutate, yoga promovează și disciplina de care ai nevoie pentru a dezvolta un stil de viață sănătos.

Yoga înseamnă alungirea mușchilor și integrarea lor mai bună în oasele noastre.Yoga folosește greutatea corpului pentru a lucra fiecare mușchi folosind puterea, miezul, echilibrul și stabilitatea, ceea ce o face o soluție excelentă pentru pierderea în greutate.

5 exerciții yoga pentru slăbit

Mai jos te invit să descoperi 5 yoga exerciții pentru slăbit foarte eficiente și ușor de făcut acasă. Fără echipament. Ai nevoie doar de greutatea corpului tău.

Poziția câinele cu capul în jos

exerciții yoga pentru slăbit

Începe secvența cu postura câinelui cu capul în jos: mâinile și tălpile picioarelor bine ancorate pe covoraș. Imaginează-ți o sfoară atașată de coccis ridicând spatele în aer. Asigură-te că șoldurile sunt ridicate și lăsate înapoi. Este foarte important să menții abdomenul contractat (cum ar fi strângerea buricului spre coloana vertebrală). Mâinile tale trebuie să fie pe pământ, iar călcâiele trebuie împinse cât mai aproape de podea. Fiecare mușchi trebuie să lucreze. Respiră adânc – inspiră și expiră – pentru a încălzi corpul.

Planșa – unul din exerciții yoga pentru slăbit de care vei fi uimită

exerciții yoga pentru slăbit

Trebuie să știi că planșa face parte din exerciții de yoga pentru slăbit.

Orientează greutatea corpului înainte și si stai în poziția de planșă. Antebrațele tale ar trebui să se sprijine ferm pe podea, coapsele bine împreunate, iar gleznele ar trebui să împingă înapoi. Strânge stomacul spre coloana vertebrală și asigură-te că șoldurile sunt paralele cu podeaua. Cu această mișcare, totul ar trebui să fie centrat pe linia mediană a corpului tău. Amintește-ți să respiri adânc. Vei începe să simți corpul tremurând. Acum stai pe antebrațe – un exercițiu grozav de întărire a burticii! Ai grijă să-ți ții coatele sub umeri. Menține poziția pentru câteva respirații, apoi revină la poziția de planșă înaltă, cu mâinile drepte. Repetă de mai multe ori mișcarea sus-jos.

Poziția lăcustei

exerciții de yoga pentru slăbit

Întinde-te pe burtă cu brațele de fiecare parte a corpului și picioarele depărtate la lățimea șoldurilor; odihnește-ți fruntea pe saltea. Inspiră în timp ce ridici capul, apoi întinde-ți brațele spre picioare, ridicând pieptul de pe podea. Dacă poți, împletește-ți degetele la spate. Acum folosești mușchii interiori ai coapsei pentru a ridica picioarele. Ține pieptul ridicat, apoi expiră.

Poziția triunghiului

yoga exerciții pentru slăbit

 

Revină la poziția câinelui cu capul în jos. Acum adu încet picioarele înapoi la mâini. Fă un pas înapoi într-o fantă laterală: piciorul drept îndoit la un unghi de 90 de grade, piciorul stâng întins înapoi, într-un unghi drept față de piciorul drept. Trunchiul și capul sunt îndreptate spre partea stângă a covorașului. Inspiră și expiră în timp ce întinzi corpul spre coapsa dreaptă. Coboară brațul drept și plasează mâna pe interiorul piciorului drept. Pune brațul stâng deasupra capului. Menține postura pentru câteva respirații și apoi apasă în jos pe picioare, în timp ce expiri, ridică brațul stâng îndreptându-te. Repetă pe cealaltă parte.

Poziția bărcii

yoga

Stai pe covoraș cu genunchii îndoiți, picioarele plate. Cu coloana dreaptă, apleacă-te ușor spre șolduri, îndreptând picioarele. Ține-ți pieptul ridicat în timp ce întinzi brațele înainte, astfel încât acestea să fie în linie cu umerii tăi. Echilibrează pe oasele fesiere timp de 30 de secunde, apoi expiră în timp ce cobori brațele și picioarele.

Citește și articolul: Deficit caloric – formula de calcul

Pentru a descoperi mai multă informație utilă pentru tine sau dacă vrei să slăbești, abonează-te la noi pe rețelele de socializare:  YoutubeInstagramFacebook.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi