Blog Fitnessmama.ro

Calorii măr – te îngrașă sau nu?

Oamenii care duc o viață sănătoasă au auzit această frază frecvent: „Un măr pe zi îl ține pe doctor departe de tine”. Acest minunat aliment natural are multe proprietăți și beneficii pentru organism. Nu numai că este unul dintre cele mai bogate alimente în fibre, care favorizează tranzitul intestinal optim. Dar conține și o cantitate mare de vitamine și minerale. Și pe lângă toate acestea numărul de calorii măr este destul de scăzut.

Dacă ai început un regim alimentar nou și te întrebi câte calorii are un măr, în acest articol vei găsi răspunsul la această întrebare. Precum și despre diferitele tipuri de mere care există și modul în care fiecare dintre ele îți hrănește corpul.

Câte calorii are un măr?

Vrei să știi un măr câte calorii are? Dacă ai un regim alimentar echilibrat și cauți alimente care îți mențin arderea grăsimilor, vei fi bucuroasă să auzi că un măr de dimensiuni medii conține în jur de 72 de calorii.

Putem spune, de asemenea, că 100g de mere conține 45 de calorii. Mărul nu este doar sărac în grăsimi, dar este și bogat în mulți alți nutrienți.

Există o mare varietate de mere și tipuri de preparare. În funcție de acest lucru, poți beneficia mai mult sau mai puțin de acest fruct delicios pentru sănătatea ta.

Câte calorii are un măr roșu?

Mărul roșu este cel mai cunoscut din lume. Probabil pentru că este o specie destul de comercializată în ciuda faptului că este mai scumpă decât restul.

Merele roșii nu sunt numai bune pentru sistemul imunitar, ci sunt și completarea perfectă pentru gustările pentru slăbit. Deoarece cantitatea de apă dintr-un măr de dimensiuni medii este estimată la 84%. Numărul de calorii măr roșu este practic identic cu oricare măr.

Cu cât un aliment are mai multă apă, cu atât te va ajuta să reduci aportul de calorii pe zi. Ceea ce va favoriza pierderea în greutate și te va menține în formă.

Măr verde

calorii măr verde

Un măr verde calorii coține mai puține decât mărul roșu. Printre diferitele soiuri ale acestor fructe, găsim mărul verde. În mod ciudat, dintre toate tipurile de mere, verdele este cel care conține cel mai puțin zahăr. Acest lucru nu înseamnă doar că are un gust ceva mai acid, ci și că este excelent pentru diete și chiar pentru diabetici.

Această lipsă de zahăr înseamnă în mod natural mai puține calorii măr verde. Fără a pierde acel efect caracteristic de sațietate pe care îl au aceste fructe.

Măr cu coajă

Am menționat deja că diferența de calorii între diferite tipuri de mere este relativ mică. Dar acesta este unul dintre acele alimente în care diferența dintre consumul cu sau fără coajă este suficient de mare pentru sănătatea ta.

În mod ciudat, coaja unui măr conține o cantitate mare de acid ursolic. Un compus care are acțiune antiinflamatoare, întărește colagenul pielii și întărește mușchii.

Proprietățile mărului: îngrașă sau nu?

Acum că ți-am rezolvat îndoiala cu privire la câte calorii conține un măr, poate următoarea întrebare pe care ți-o pui este: un măr te îngrașă sau nu?

Unele dintre cele mai minunate proprietăți ale acestui fruct sunt că este un aliment bogat în vitamina C, A și E. Conține o cantitate foarte mare de fibre și fier și, de asemenea, reglează nivelul de colesterol din organism. Merele satisfac pofta de mâncare fără a oferi cantități mari de calorii sau zaharuri. Deci nu încurajează creșterea în greutate. Deoarece în măr calorii sunt foarte puține.

Acum, că știi adevărul despre toate merele și toate beneficiile lor pentru sănătate, ce aștepți pentru a le include în regimul tău alimentar? Dacă ești în căutarea unui antrenament pentru slăbit acasă umărește-ne pe Youtube.

Citește și articolul: Exerciții pentru fese acasă – cum obții un fund bombat

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!