Blog Fitnessmama.ro

Calorii pepene galben – regele verii

Vrei să știi câte calorii pepene galben conține? Vara este sezonul pepenelui galben. Ne face mesele mai gustoase, dar este, de asemenea, excelent pentru sănătate.

Îți place pepenele galben? Acum este momentul să profităm. Pepenele este leguma supremă de vară. Nu numai că este un produs gustos, ci și un aliment care are grijă de sănătatea noastră. Vom explica prin meniu de ce este momentul să facem pepene galben, regele farfuriilor noastre în această vară.

Calorii pepene galben

Pepenele galben este foarte scăzut în calorii, ceea ce îl face aliatul nostru absolut de vară. Te întrebi câte calorii are un pepene galben? Există într-adevăr doar 34 de calorii în 100 g de pepene galben. Este plin de apă și conține foarte puține grăsimi. Și totuși, oferă un sentiment real de sațietate. Mănâncă o jumătate de pepene galben și vei simți că ești sătulă. Așadar, dacă ar fi trebuit să alegi între o rețetă pe bază de pepene galben pentru aperitiv sau pentru desert, îți recomandăm cu siguranță să alegi pentru aperitiv.

Nu ai nevoie de nici un tabel calorii pepene galben știind deja câte calorii are 100 g de acest aliment. Poți calcula în funcție de cantitate.

Pepenele galben este bogat în vitamina A

Pepenele conține o concentrație mare de vitamina A. Această vitamină permite regenerarea celulelor pielii. Ajută la lupta împotriva celulitei sau formării vergeturilor dar și împotriva ridurilor.

Dar asta nu este tot, vitamina A prezentă în pepene galben, numită și carotenoidă, va permite corpului tău să se protejeze împotriva anumitor atacuri externe, cum ar fi virușii sau bacteriile, deoarece întărește funcția imunitară. O persoană care suferă de deficit de vitamina A va fi mai predispusă la inflamații respiratorii, de exemplu. Pepenele galben este, de asemenea, bogat în vitamina C, o vitamină care este, de asemenea, foarte eficientă în rezistența la infecții.

Pepenele galben combate retenția de apă

Calorii pepene galben

Suferi de picioare grele pe timp cald? Mâinile și picioarele tale se umflă de la căldură? Vei fi apoi uimit să descoperi că pepenele galben luptă eficient împotriva retenției de apă. Bogat în săruri minerale, potasiu și calciu, elimină excesul de apă și astfel ajută la limitarea umflăturii.

Pepenele galben are și proprietăți diuretice. Ajută organismul să se purifice prin eliminarea toxinelor și ajută rinichii să rămână sănătoși. Vara, pepenele galben este foarte calm, ceea ce este un bonus suplimentar.

Numărul de calorii pepene galben și roșu pe care le conține ne oferă șansa să profităm toată vara de aceste două fructe delicioase.

Calorii pepene galben ajută la combaterea tensiunii arteriale crescute

Pepenele galben este bogat în potasiu. Cu toate acestea, multe studii au arătat că consumul unei diete bogate în potasiu este la fel de eficient în combaterea tensiunii arteriale ridicate ca reducerea aportului de sare. Prin urmare, o persoană care suferă de hipertensiune ar beneficia de consumul regulat de pepene galben. Consumul unei jumătăți de pepene galben oferă de fapt corpului tău 20% din aportul zilnic recomandat de potasiu.

În pepene galben calorii sunt foarte puține după cum ai înțeles, astfel poți savura din plin toată vara.

Trebuie remarcat faptul că combinarea unui aport semnificativ de potasiu cu o reducere a sării va realiza o reducere mai bună a tensiunii arteriale.

Pentru mai multe sfaturi nutriționale și antrenamente gratuite urmărește-ne pe Youtube.

Citește și articolul: Exerciții pentru abdomen plat femei video

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!