Blog Fitnessmama.ro

Calorii piept de pui la grătar – favoritul verii!

Pieptul de pui la grătar este un favorit de vară, servit simplu sau acoperit cu sos de grătar. Versatilitatea sa face ca această carne să fie utilă și în bucătărie; Nu numai pieptul de pui la grătar servește ca sursă de proteine ​​de înaltă calitate, ci îl puteți adăuga și la salate și tocănițe pentru a crește valoarea nutrițională. În acest articol vei afla câte calorii piept de pui la grătar conține.

Cu siguranță calorii piept de pui oferă energie corpului tău!

Calorii piept de pui la grătar – fără piele

Pieptul de pui este o opțiune populară atunci când vine vorba de proteina slabă, deoarece are o cantitate considerabilă dintr-o singură porție fără prea multă grăsime.

În plus, este ușor de gătit acasă și disponibil la majoritatea restaurantelor. Preparatele din pui pot fi găsite în aproape orice meniu, indiferent de tipul de bucătărie pe care îl consumi.

Dar s-ar putea să te întrebi exact câte calorii grătar piept de pui sunt pe farfurie.

Puiul vine în mai multe tăieturi, inclusiv piept, șolduri, aripi și gambe. Fiecare parte conține un număr diferit de calorii și o proporție diferită de proteine ​​în grăsimi.

Potrivit Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, 100 de grame de piept de pui gătit pe grătar conține 165 de calorii. Deci în piept de pui calorii se găsesc suficiente pentru a simți rapid sațietatea dintr-o porție mică.

Compoziția și proprietățile utile ale pieptului de pui

Pieptul de pui este campionul printre alte tipuri de carne în ceea ce privește procentul de proteine ​​și grăsimi, 24% din proteinele ușor digerabile reprezintă mai puțin de 2% din grăsimi, ceea ce face din piept un aliment ideal pentru culturiștii care au nevoie să crească masa musculară (prin aportul de proteine) fără adăugarea de grăsime corporală. În piept de pui fiert calorii se conțin cele mai puține și se regăsește în regimuri alimentare sănătoase.

Pieptul de pui conține: colina, vitamina B, vitaminele B9 și B12 sunt deosebit de importante, care sunt necesare în timpul sarcinii și alăptării, deoarece asigură dezvoltarea normală a fătului. Vitaminele A, C, H și PP reglează activitatea glandelor suprarenale și participă la curățarea ficatului, stimulează hematopoieza și au un efect pozitiv asupra funcționării tractului gastro-intestinal.

Mineralele potasiu, magneziu, zinc, seleniu, cupru și mangan, fier, clor și sulf, cobalt, fosfor și sodiu. Un astfel de complex mineral „bogat” asigură funcționarea normală a mușchiului inimii, îmbunătățește imunitatea organismului și accelerează reabilitarea după boli și intervenții chirurgicale. Bulionul de piept de pui fără piele este adesea primul și singurul aliment pentru convalescenți. Conținutul de calorii piept de pui fiert este foarte scăzut și ajută la o reabilitate rapidă.

Pieptul de pui și slăbirea

Pieptul de pui este principala componentă a alimentației sportive. Există o dietă proteică specială pentru sportivi – o dietă în care organismul primește o cantitate atât de mare de proteine ​​încât este mai mult decât suficient pentru a menține funcțiile corpului, plus masa musculară este acumulată. Un regim alimentar echilibrat ajută să rămâi într-o formă bună mult timp, în mod natural, în prezența activității fizice. Atât fiert cât și în piept de pui la gratar calorii se consideră a se conține cantitatea cea mai moderată. Pieptul de pui fiert și la grătar este printre topul meniurilor sănătoase.

Mai jos îți oferim o recetă super gustoasă cu piept de pui!

Prânz delicios și sănătos: piept de pui copt cu orez și legume

Beneficiile pieptului de pui

În general, pieptul de pui este unul dintre alimentele bogate în substanțe nutritive importante și este o parte importantă a unei diete sănătoase, deoarece puiul aduce multe beneficii organismului prin consumul acestuia. Pe lângă faptul că este sărac în calorii, este bogat în proteine care aduce multiple beneficii organismului, inclusiv:

  • Poate ajuta la scăderea în greutate, deoarece proteinele promovează sațietatea.
  • Poate promova creșterea musculară cu exerciții de rezistență.
  • Proteinele ajută la metabolizarea calciului, care este important pentru sănătatea oaselor

Acum că ai aflat d4spre câte calorii piept de pui la gratar poate conține poți citi și următorul articol: Calorii banane – de evitat sau nu?

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!