Blog Fitnessmama.ro

Durerile de spate: Cum să scapi de ele cu remedii sigure și eficiente

Astăzi, din cauza ritmului de viață încărcat, tot mai mulți oameni se plâng de prezența durerilor de spate. Acestea sunt o problemă obișnuită care pot interfera cu munca și viața personală a unei persoane. Din fericire, există multe remedii care ajută la ameliorarea durerilor de spate deranjante, remedii pe care le poți face acasă, dar ar trebui să schimbi ceva și în rutina zilnică. Un spate sănătos înseamnă o poziție corectă, un somn odihnitor și o bună dispoziție.

Durerea de spate este o problemă larg răspândită, iar estimările arată că până la 80 la sută dintre adulți vor avea dureri de spate cel puțin o dată în viață. Oamenii pot experimenta, de asemenea, dureri în alte zone ale spatelui, inclusiv mijlocul și partea superioară a spatelui.

Trebuie să știi că mușchii spatelui și coloana vertebrală susțin o mare parte din greutatea corpului. O persoană folosește mușchii pentru mișcările de zi cu zi, inclusiv ședința de sport, statul în picioare și mersul pe jos. Medicamentele fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul sau acetaminofenul, pot ajuta la ameliorarea durerii.

Poate fi o provocare să te ridici și să te miști atunci când apar durerile de spate. Cu toate acestea, o scurtă plimbare, yoga, înotul sau exercițiile pregătite de echipa Fitness Mama te-ar putea ajuta adesea la ameliorarea durerilor de spate.

Apropo, ți-am pregătit o serie de exerciții pe care le poți face în fiecare zi acasă, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Exercițiile fizice pot slăbi mușchii tensionați și pot elibera endorfine, care sunt analgezicele naturale ale creierului. Exercițiile regulate pot preveni viitoarele episoade de dureri de spate care se datorează mușchilor strânși.

Folosește o sursă de căldură sau de frig

Studiile arată că frigul și căldura sunt modalități eficiente de a ameliora durerile de spate. Pachetele de gheață sunt cele mai benefice atunci când o persoană le folosește direct pe suprafața care provoacă disconfort, reducând astfel inflamația.

Frigul poate oferi un efect de amorțire pentru durerile de spate bruște și intense. Cel mai bine este să nu aplicați gheață mai mult de 20 de minute la rând.

O sticlă de apă fierbinte sau o pungă de pânză cu orez nefiert încălzită în cuptorul cu microunde poate ameliora durerile de spate și extinde mușchii rigizi sau dureroși.

Întinderile sau stretchingul este binevenit pentru ameliorarea durerilor de spate. Ar trebui să faci întinderi timp de 30 de secunde sau atâta timp cât te simți confortabil.

Schimbă pantofii

Purtarea pantofilor cu toc înalt sau care nu se potrivesc, care nu oferă suport ar putea provoca dureri musculare la spate, picioare și chiar gât. Un studiu a realizat o legătură strânsă între a purta tocuri înalte pentru perioade lungi de timp și a avea dureri de spate. Purtarea încălțămintei foarte plate poate, de asemenea, pune mai multă tensiune pe picioare și pe spate. Dacă o persoană are dureri de spate recurente, ar trebui să ia în considerare trecerea la pantofi care se potrivesc și susțin picioarele. Un medic-podolog te-ar putea ajuta în acest sens.

Pentru mai multe exerciții și informații utile, fii cu ochii pe noi.

https://www.youtube.com/hashtag/fitnessmama