Blog Fitnessmama.ro

Căpșunile – fructe mici cu beneficii mari pentru organism

Care sunt fructele pe care le asociați cu sezonul fierbinte? Cu siguranță că acestea sunt căpșunile, fructele consumate practic de toată lumea. Pe lângă aroma minunată pe care o au, acestea au și numeroase beneficii pentru organismul nostru. Ne-am propus să-ți povestim despre aceste proprietăți. Ești curioasă? Citește articolul și nu uita că avem la sfârșit și o supriză pentru tine, așa cum facem de fiecare dată.

Originea căpșunilor

Fragaria este un gen de plante cu flori din familia trandafirului, Rosaceae. Planta este cunoscută astăzi sub denumirea de căpșună pentru fructele lor comestibile. Sunt cunoscute peste 20 de specii descrise, mulți hibrizi și multe soiuri. Gustul acestora diferă de la un soi la altul, de la dulce până la acrișor.

cura cu capsuni

Beneficiile căpșunelor pentru organism

Se spune că, dacă mâncați 5 kilograme de căpșuni pe timpul verii, organismul se va curăța, iar sângele se va reînnoi. Această afirmație poate fi găsită în diverse manuale despre un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Consumând o cantitate suficientă de căpșuni coapte în sezon, îi poți oferi organismului substanțe utile. Căpșunile sunt benefice nu numai pentru menținerea sănătății și prevenirea dezvoltării diferitelor boli, ci și pentru alte scopuri. Iată care sunt cele mai mai cunoscute beneficii ale căpșunilor.

Căpșunile ajută la menținerea frumuseții
Se cunoaște despre faptul că, căpșunile sunt utilizate pe scară largă în cosmetologie. Pe baza extractelor din aceste fructe se fac un număr mare de produse de îngrijire a corpului și a feței. Acestea se adaugă la loțiunile și scruburi hrănitoare. Crește elasticitatea țesuturilor, hrănește celulele obosite și le saturează cu umiditate. Măștile de față sunt făcute din căpșuni proaspete. Pielea după ele devine moale, lucioasă, iar culoarea ei se îmbunătățește. Dacă este necesar, pe toată suprafața corpului se pot face măști din pulpă suculentă.
Cu ajutorul loțiunilor din căpșuni, poți scăpa de cearcănele de sub ochi și de riduri. Se crede că sucul de căpșuni ajută la albirea dinților cu 1-2 tonuri și la dezinfectarea cavității bucale. Înmuind ușor buzele cu suc natural de căpșuni, poți scăpa de microfisuri și răni. Pielea va fi saturată cu substanțe nutritive, iar structura buzelor va deveni mai uniformă, netedă, iar culoarea acestora se va îmbunătăți.

Ajută la scăderea în greutate

Potrivit nutriționiștilor, consumul de căpșuni duce la pierdere în greutate. În momentul în care dorim să slăbim, refuzăm să consumăm zahăr și carbohidrați rapizi. Acesta este un pas cu adevărat eficient pentru a ajuta la pierderea acelor kilograme în plus. Căpșunile conțin o proporție mică de zaharuri vegetale cu un indice glicemic mediu de digestibilitate.
Dacă doriți să începeți ziua frumos, atunci vă recomandăm să adăugați căpșunile în cereale, smoothie-uri și amestecuri de fructe de pădure.

Sunt recomandate în timpul sarcinii

Căpșunile conțin acid folic, recomandat în timpul sarcinii. Acestea conțin 21 mg pe porție. Acest tip de vitamină B ajută fătul să-și dezvolte craniul și măduva spinării. Astfel, femeilor însărcinate le este recomandat să consume căpșuni.

Căpșunile îmbunătățesc sănătatea ochilor

Căpșunile conțin antioxidanți care ajută la prevenirea cataractei, o afecțiune care poate cauza orbirea. De asemenea, acestea sunt bogate în vitamina C și au rolul de a întări corneea și retina ochiului.

Conțin o multitudine de vitamine

Dacă încă nu ai știut, atunci îți spunem că aceste fructe micuțe conțin vitamine precum C, E B1, B2, B6, K, PP. Mai mult, includ și acid folic, fier, calciu, magneziu și fibre, toate fiind extrem de importante în procesul de digestie.

Fructe care te ajută să slăbești rapid

Cadou din partea Inei Kishlaru

Așa cum am scris și mai sus, căpșunile sunt extrem de benefice în procesul de slăbire. Dar nu uita, trebuie să faci sport dacă dorești să obții rezultate frumoase. Ți-am pregătit un test rapid și foarte simplu. Cu ajutorul lui vei înțelege ce parte a corpului merită o transformare și vei primi un Sprint GRATUIT de 5 zile. Apasă butonul de mai jos și hai să facem testul!

Apasă aici