Blog Fitnessmama.ro

Cartofi la cuptor calorii

Cartofi la cuptor calorii câte are? Vei afla imediat. Consumat de câteva mii de ani în America de Sud, de unde provine, cartoful este o legumă tuberculoasă relativ „nouă” pentru papilele gustative occidentale: puțin sub 300 de ani! Cartoful ste foarte versatil și poate fi savurat în multe feluri de mâncare. Există un număr mare de soiuri, care se prepară diferit. Dar astăzi vom discuta mai mult despre cartofii copți, de la care mulți nu se pot abține.

Pentru mulți dintre noi, consumul de cartofi este ca o alegere alimentară bună și sănătoasă.

Acest aliment este consumat pe scară largă în întreaga lume. În Statele Unite, oamenii mănâncă peste 57 kg de cartofi de persoană în fiecare an (aceasta este o medie).

Mulți oameni se întreabă dacă să evite cartoful pentru a nu se îngrașa, mai ales când țin dietă.

In acest articol vom vedea impreuna daca cartoful ingrasa, daca poate fi consumat in timpul unei diete si cu ce sa il inlocuim daca este cazul.

Cartofi la cuptor calorii: 92 de calorii

Calorii cartofi la cuptor câte are? Cartoful copt are un aport caloric mare, rareori poate fi consumat in timpul unei diete.Cartoful copt ofera putine fibre (1,9gr), ceea ce ii confera o putere satioasa redusa. Cartoful copt este un aliment interzis in timpul anumitor diete.

100 de grame din acest aliment reprezintă o valoare energetică de 92 de kcal. În medie, produsele din categoria cartofi și cartofi prăjiți oferă o valoare energetică echivalentă cu 177 de kilocalorii.

Numărul de calorii cartofi la cuptor sunt mai reduse decât pentru cartofii prăjiți.

Beneficii pentru sănătate

Contrar a ceea ce auzim adesea, cartofii nu îngrașă! Desigur, cartofii prăjiți nu sunt deosebit de sănătoși, dar așa cum tocmai am văzut, există multe modalități de a-i pregăti fără a-i îneca neapărat în ulei. 100 g de cartofi la abur furnizează doar 70 de calorii, în timp ce 100 g de cartofi prăjiți conțin 450 calorii!

Un cartof de mărime medie conține în jur de 120 de calorii, ceea ce este la fel ca o felie de pâine. Datorită conținutului lor ridicat de carbohidrați (amidon), cartofii sunt în general considerați mai degrabă un amidon decât o legumă. Astfel, „locul” lor la masă este același cu cel al altor alimente bogate în amidon (orez, paste, pâine etc.)

Cartofii sunt o sursă bună de:

  • Fibre
  • Antioxidanți
  • Vitaminele B, C, K
  • Saruri minerale

Cum să mănânci cartofi fără să te îngrași?

Gătitul cartofilor schimbă totul! Fierți, prăjiți, la abur, pe grătar… îi iubim în toate formele lor. Dar in functie de preparat, caloriile pot varia de la simplu la triplu!

Încetăm să ne mai rănim privându-ne de cartofi! La Abur sau în apă, 100 g din acest deliciu oferă doar 80 de calorii. În plus, sațietatea pe care o aduce cartoful ne aduce de fapt un aliat de slăbire (da…) pentru că, atunci când stomacul este plin, avem mai puțină poftă de gustare. Așadar, dacă te mulțumești doar cu unul sau doi cartofi drăguți, aburiți sau piureați cu o furculiță cu o felie de unt, asta e doar fericire. Dar dacă cartoful se scaldă în versiunea grăsime, prăjit sau chips, există pericol.

Cartofi prăjiți: plăcere înainte de toate

Scăldați în ulei clocotit, cartofii schimbă apa cu grăsimea. Rezultat: sunt plini de lipide, nu sunt buni pentru dietă. Pentru a-i ușura, taie felii groase (absorb mai puțin ulei), folosește un ulei de calitate (arahide sau măsline), spală-i cu buretele pentru a elimina excesul de grăsime, limitează sarea. De insotit cu peste (nu paine!) Si un bol cu ​​legume verzi.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Rețete cu calorii puține

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!