Blog Fitnessmama.ro

Cât poți slăbi într-o săptămână?

Cât poți slăbi într-o săptămână? Dacă scopul oricărei diete este de a pierde în greutate, nerăbdarea poate afecta negativ rezultatele. Dorința de a elimina grăsimea prea repede nu numai că te expune la efectul yoyo, dar ar putea, de asemenea, să devină disfuncțional organismul. Pentru a evita pierderea motivației, dezamăgirile, stresul, oboseala sau depresia legate de restricția alimentară, cel mai bine este să pariezi pe o slăbire treptată, dar continuă. Între 0,5 și 1 kg pe săptămână.

Cât poți slăbi într-o săptămână?

Cum poți slăbi într-o săptămână? Indiferent de dieta aleasa, este indicat sa slabesti intre 0,5 si 1 kg maxim pe saptamana. Dietele expres precum „slăbiți 3 kilograme în 3 zile” sau formulele minune pentru a elimina rapid grăsimea nu sunt lipsite de pericol pentru sănătate. Ele riscă să slăbească organismul și să accelereze recuperarea. Ca să nu mai vorbim de frustrările cauzate de lipsuri și efort. Este deci mai important să reușim să adoptăm bunele obiceiuri alimentare impuse de dieta aleasă. Și să le poți aplica zilnic. Pentru a-ți atinge obiectivul de slăbire, nu este întotdeauna necesară o dietă prea restrictivă.

Într-adevăr, 1 kilogram reprezintă aproximativ 3.500 de calorii, sau un obiectiv de 500 de calorii de ars, în plus, pe zi. O dietă sănătoasă combinată cu exerciții fizice te poate ajuta în mod eficient să arzi grăsimile și să menții masa musculară. În plus, rezultatele sunt vizibile destul de repede deoarece slăbești 1 kg pe săptămână, sau 3 până la 4 kg pe lună și în jur de 12 kg în 3 luni dacă ești persistent.

Cum să ții o dietă?

Cea mai mare provocare în pierderea în greutate este să ții până la sfârșit. Pentru a ajunge acolo, alege planul potrivit pentru tine. Caută sfaturi profesionale și aleg un program care se potrivește ritmului și stilului tău de viață. Adepții uleiului de măsline, fructelor și legumelor colorate sau peștelui pot opta pentru o dietă în stil mediteranean. Cei care pot adapta mai multe restricții pot apela la programe precum postul intermitent. Fiecare dietă are beneficiile și limitările sale. Principalul lucru este să perseverezi cu alegerea ta.

Nu poți slăbi 10 kg într-o săptămână deoarece este foarte periculos pentru sănătatea ta.

Cum să reușești să slăbești?

Concentrează-te pe autodisciplină

Autodisciplina este esentiala pentru succesul dietei tale. Revizuiește obiceiurile și încearcă să adopți reguli mici. Ca să nu faci nimic altceva în timpul mesei, de exemplu. Aceste tipuri de mici provocări cu care te vei confrunta pe tot parcursul zilei și până la sfârșitul planului tău de slăbire te vor ajuta să-ți întărești autodisciplina.

Planifică mesele

Stabilirea unui program de masă necesită timp pentru organizare și adaptare. Dar vă va ajuta să reduceți luarea deciziilor, care este adesea o sursă de ezitare. Vei putea configura o rutină și o nouă zonă de confort. Planifică mesele și îți va fi mai ușor să respecți dieta. Dacă este necesar, pregătește dinainte câteva articole de bază pentru a economisi timp și pentru a reduce nevoia de a gusta gustare.

Variază meniul

A mânca același lucru în fiecare zi te poate obosi rapid și te poate determina să mănânci alimente mai puțin sănătoase. Prin urmare, este indicat să variezi plăcerea de a menține dorința de a-ți continua dieta. Adaugă în mod regulat puțină noutate în meniurile tale pentru a distra mai bine papilele gustative și pentru a menține motivația.

Cât poți slăbi într-o săptămână cu sport?

Exercițiile fizice sunt inseparabile de dieta ta. Regula este simplă, trebuie să limitează aportul de energie și să creșteți cheltuielile. Cel mai bun mod de a te ține de dieta este să știi cum să le echilibrezi pe cele două. Cu alte cuvinte, urmează o dietă sănătoasă și implică-te în mod regulat în activități de anduranță, cum ar fi mersul pe jos, înotul, joggingul, mersul cu bicicleta sau banda de alergare. Ia în considerare includerea acestui exercițiu în programul tău. Poți începe treptat cu 20 până la 25 de minute de activitate, adăugând 5 minute pe săptămână până când corpul tău se obișnuiește cu efortul. Deci la întrebarea câte kg poți slăbi într-o săptămână – cel mai sănătos este 1-2 kg.

Amintește-ți, principalul lucru este să perseverezi, așa că este important să găsești echilibrul între bunăstare și efort.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Exerciții cu banda elastică pentru abdomen

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!