Blog Fitnessmama.ro

Ce este lenea și cum te lupți cu ea?

Lenea este o stare foarte vicleană. De obicei vine atunci, când în sfârșit decizi să acționezi și să-ți perfecționezi silueta, sănătatea, cariera etc. Anume lenea îi duce pe mulți în eroare făcându-i să creadă în existența unei „pilule magice” care luptă cu toate problemele, în special cu excesul de greutate. Anume ea te face să te poticnești în același loc și să nu obții rezultatele dorite.

Știi ce este lenea? Astăzi vom analiza trei, cele mai comune, tipuri ale acestei stări.

Lenea este frica, întinsă într-o perioadă de timp

Cu siguranță ai trecut peste această stare cel puțin o dată: amâni o acțiune pentru o perioadă nedeterminată, iar când vine ziua X, o amâni din nou pentru mai târziu. „Sunt un om leneș!” vei spune. Și vei avea dreptate, doar parțial.

Foarte des, această stare vorbește despre ceea, că o persoană este speriată. Amână mereu să meargă la sala de fitness sau la prima sa alergare în parc, deoarece gândurile la aceste evenimente provoacă disconfort intern:

  • Nu cunosc pe nimeni acolo.
  • Și ce voi face acolo, nici măcar nu știu cum să pornesc banda de alergare.
  • Oamenii din parc mă vor judeca din priviri pentru că am celulită.
  • Modelele fitness din sală vor arăta cu degetul spre mine și vor râde de coapsele mele netonifiate.

Această listă a temerilor poate continua la nesfârșit.Însă numai persoana care, până la urmă decide să-și părăsească zona de confort și să acționeze obține un rezultat. Cum să reușești să o faci?

Câte un pas mic în fiecare zi.

Astăzi poți privi videoclipuri tematice despre alegerea îmbrăcămintei potrivite pentru sport, iar mâine poți merge să o cumperi. Poimâine, poți studia tehnica de alergat corectă sau funcționarea aparatelor de fitness. Apoi, faci un antrenament de probă acasă: faci o încălzire, iai în mâini două sticle, a câte un litru de apă, și faci câteva exerciții. Cum te simți? Fii de acord, când ai un plan clar de acțiuni, este mai puțin înfricoșător.

Lenea selectivă

Ce este lenea selectivă? Este situația în care îți este lene să faci anumite lucruri,în mod selectiv. La o examinare mai atentă, se poate dovedi că „ținta” unui om leneș sunt obiectivele  și scopurile, care sunt mai profitabile pentru alte persoane. De exemplu, trebuie să mergi după zahăr, pe care personal tu nu îl folosești, sau să începi să-ți bombezi fundul, ca  la Jennifer Lopez, deși, în general, totul te aranjează în silueta ta.

Există o alegere: sau faci ca obiectivul altei persoane să devină obiectivul tău, sau refuzi categoric să faci lucruri cu care nu ești de acord.

Pur și simplu lene 🙂

Este, de asemenea, numită uneori puterea voinței. Ea, ca un copil mic din interiorul tău, este capricioasă și îți indică ce să faci anume în momentul în care te-ai decis să acționezi.

De exemplu, vrei să slăbești. Antrenorul de fitness spune: „Fără îndoială, vei pierde din greutate! Dar trebuie să te antrenezi în fiecare zi. Și aici îndoielile te copleșesc, iar lenea  îți șoptește: „Desigur, acest lucru nu este pentru noi, fără îndoială! Vom găsi un alt antrenor care va propune 3 antrenamente pe săptămână  a câte 5 minute. ”

Și apoi pleci din sala de fitness. Este puțin trist pe suflet că antrenamentele pentru pierderea  din greutate sunt din nou amânate, dar ți-ai satisfăcut lenea, iar ea își sărbătorește pe ascuns victoria asupra ta.

Încetează să satisfaci lenea și începe să antrenezi puterea voinței!

De fiecare dată, când te ridici din sunetul deșteptătorului, și nu dormi încă 10 minute, îți antrenezi puterea voinței!

De fiecare dată, când mai faci 5 genuflexiuni sau fandări peste ”nu mai pot”, îți antrenezi puterea voinței!

Această abordare îți va permite să preiei controlul asupra propriei vieți, să uiți ce înseamnă a fi ”Om leneș!”, și să faci ceea ce dorești anume tu, și nu lenea ta.

Uneori trebuie să fii puțin mai dură cu tine însuți, pentru a atinge scopul dorit. Și nu lăsa asta să te sperie. Vei aprecia în curând efectele favorabile ale disciplinei asupra vieții tale 🙂