Blog Fitnessmama.ro

Mituri despre celulită!

Câte mituri despre celulită ați auzit și pe câte le-ați crezut cu adevărat? Câteva dintre ele sunt corecte 100%. Unele poartă doar o bucățică de realitate, iar altele nu au nici cea mai mică sămânță de adevăr în ele. Din acest motiv am decis să clarificăm câteva dintre ele pentru a înțelege dacă sunt adevărate și care nu. Citește articolul de mai jos și află cele mai răspândite mituri despre celulită. Alimente cu puține calorii

Care sunt cele mai răspândite mituri? 

  1. Femeile slabe nu au celulită.

Fals. Celulita nu face diferență dintre prea multe sau prea puține kilograme. Ea afectează în egală măsură toate femeile, întrucât, așa cum am discutat și anterior, cauzele care o stimulează – alimentația, stresul, factorul hormonal, lipsa de activitate sportivă – nu se referă doar la o singură categorie de femei și la o singură categorie de greutate. Mai mult, nu e nou sub soare că și cele mai renumite modele din lume, chiar dacă foarte slabe, au celulită.

  1. Exercițiile fizice reduc celulita.

Adevărat. Exercițiile fizice practicate regulat au un efect pozitiv asupra diminuării celulitei. Având în vedere că aceasta afectează în mare parte zona șoldurilor, picioarelor și fesierilor, respectiv și exercițiile trebuie să fie orientate spre aceste zone.

  1. Nu poți scăpa de celulită în condiții casnice.

Fals. Atunci când cunoști cauzele apariției celulitei și când ai întregul suport al specialiștilor pe diverse domenii (alimentație, sport și proceduri de frumusețe), poți să diminuezi considerabil efectele celulitei chiar și în confortul casei tale.Exerciții pentru fese la sală

Curiozități despre celulită

Știați că există patru stadii ale celulitei? Specialiștii vorbesc despre 4 stadii evolutive ale celulitei, care se diferențiază între ele. 

Stadiul I: aici celulita nu este vizibilă, dar există o îngroșare a țesutului gras subcutanat

Stadiul II: celulita este deja vizibilă doar când strângem pielea între degete

Stadiul III: putem observa celulita când stăm așezați

Stadiul IV: celulita este vizibilă în permanență