Blog Fitnessmama.ro

Ce faci atunci când nu ai deloc putere sau crezi că nu ai putere să te antrenezi?

Ce faci când nu mai ai puteri să continui antrenamentele? Atunci cînd ai început cu o motivație enormă, dar ulterior simți că îți este greu și că nu mai poți continua, dimineața vrei să mai dormi o oră și deseori deja nu mai poți renunța la somnul dulce.

Este ceva obișnuit pentru fiecare persoană care parcurge o cale ce necesită multă muncă și efort. Creierul nostru mereu tinde să nu facă nimic. Cînd întelegem acest fapt – începem să lucrăm asupra noastră de parcă am lucra cu un robot.
Ce facem atunci cînd o jucărie – robot nu poate executa o funcție? Căutăm unde s-a deteriorat. Așa și noi – când simțim că nu mai avem puteri, căutăm cauza acestei scăderi.

Cele mai frecvente cazuri sunt – lipsa de regim și de somn, lipsa de suport din partea soțului și familiei, ce provoacă lipsa de încredere în forțele proprii, dezorganizare a timpului – cînd dorim să ne antrenăm, dar nu ne-am gestionat corect timpul pentru aceasta…..Păi, aceste lucruru se pot înlătura cînd le înțelegem. Este nevoie doar să le conștientizăm, apoi le putem fixa.

Cal mei greu este cînd vine mătușa Lenea. Cu Lenea este greu să lupți și o poate doborî doar dorința enormă de ași schimba viața. Vreți să rămîneși și peste un an pe aceeași scară – atunci lenea vă este prima prietenă. Țineți minte acest lucru mereu, de fiecare dată cînd vă lăsați doborîtă de lene – faceți 10 pași înăpoi și în loc să progresați, stați pe loc.

Știți voi ce vă recomand? Formulați-vă o abordare Minim – 100% – Maxim pentru antrenamente.

Minim – ce fac eu minim, cînd Lenea e mai puternică decît mine, sau poate chiar nu am timp. E suficient să faceți și 10 așezări. Aici noi ne înțelegem cu noi însune. Noi nu dăm înăpoi, noi pur și simplu puțin ne încetenim, dar continuăm calea alesă.

100% – ce facem în regim normal, adică cum arată calea spre scopul nostru. De obicei sunt antrenamente de la 20 la 60 minute + controlul alimentației.

Maxim – ce facem cînd simțim inspirație și multă energie. În aceste zile putem dubla efortul, dar atent să nu ajungem miine pe banca lenoșilor din cauza durerii în mușchi.

Această abordare permite să fim okay, cînd uneori nu vrem sau nu putem face totul ce am promis și ne permite să ne mîndrim de noi că nu ne oprim.

Încercați! Vreți cu mine în această cale?