Blog Fitnessmama.ro

Ce m-a determinat să revin la sală după naștere

Odată cu apariția primului copil eram atât de dedicată, încât nici în oglindă nu aveam timp să mă uit. Îmi admiram copila în fiecare secundă, îmi făceam griji pentru orice, îi ascultam respirația și unicul lucru pe care reușeam să-l fac era să stau lângă ea. Nu aveam timp să gătesc, să am grijă de soț, de casă, nemaivorbind să merg la sală. Exclus.

Până în ziua în care am ieșit cu soțul la o petrecere și încercam să găsesc în ce să mă îmbrac. Atunci mi-am dat seama că hainele pe care le purtam cândva nu-mi mai vin. Vă puteți da seama în ce stare eram eu… În fine, am găsit ce să pun pe mine, doar că acea senzație neplăcută nu voia să mă lase.

Apoi ieșeam tot mai des și eram nevoită să-mi schimb câte puțin garderoba din mărimea XS în mărimea L. De fiecare dată când mergeam să cumpăr o rochie, alegeam modelul care îmi plăcea și vedeam deja că nu mai stă bine pe mine că odinioară. Senzațiile de disconfort creșteau pe zi ce trecea. Până într-o zi când i-am zis soțului că, gata, vreau să merg la sală și să echilibrăm regimul alimentar.

Este foarte important să avem susținerea soțului. Primul pas este regimul alimentar și trebuie să fie același pentru ambii.

Ne-am înțeles cu soțul că, pentru început, voi merge de două ori pe săptămână la sală dis-de-dimineață. Ajungeam la sală la 6.45 și mă întorceam acasă la 8.15 atunci când toți se trezeau.

De la început îmi era greu, uneori lene, însă scopul meu era mai presus de toate. Apoi când începeam să văd rezultatele, mulți îmi spuneau că am slăbit și am înțeles că muntele s-a mișcat din loc.

Fericirea și motivația mea nu avea limite. Și două ori pe săptămână a început să fie prea puțin. Atunci m-am înțeles cu tăticu, cât el se plimba cu copilul prin parc, eu mergeam repede la sală. Și așa am început să merg de 4-5 ori pe săptămână.

Rezultatul era deja vizibil, doar că eu eram sceptică față de mine și ziceam că, până nu văd așa cum îmi place, nu mă opresc. În așa ritm activ, cu dispoziția la maxim și energie pozitivă, am dat jos 11 kg în 3 luni 🙂

Fiecare dintre noi poate obține un rezultat frumos dacă vrem, de aceea este nevoie de dorință și disciplină.

Nu rata unica șansă să afli lucruri uimitoare în cadrul Fitness Mama Forum, care va avea loc pe 22 martie la Chișinău. Am invitat speakeri profesioniști care ne vor dezvălui detalii surprinzătoare și care ne vor ușura viața cu 100%!