Blog Fitnessmama.ro

Ce pot să mănânc seara? Importanța cinei

De câte ori ai ronțăit ceva la miez de noapte pentru că ai insuficiență de timp ziua? De câte ori ai fost așa stresat că ai fugit după cutia aia de înghețată uitată de mult, dar de care ți-ai amintit noaptea?
Recunoaște, îți place să mănânci seara chiar dacă ai auzit că nu e bine. Și încă te întrebi, ,,ce pot să mănânc seara fără să mă îngraș?”

Haide să rezolvăm ceva mai întâi. E okay să mănânci seara, ai înțeles? Greșit este cum o faci!
Seara se ia cina, probabil că știi asta. Dar știi oare că cina este foarte importantă? Nu mai încerca să sari peste ea sau să o ignori de parcă ar fi genul ăla de prieten care te enervează.

Care este ora maximă la care pot lua cina?

Cel mai populară întrebare legată de masa de seară. Uite, mitul spune că cel târziu la ora 18. Tu mai crezi asta?
Există persoane care duc un mod de viață suficient de activ. Prin mod de viață activ nu mă refer doar la cel de zi. Unii oameni chiar sunt mai activi noaptea, deci automat fiecare se culcă la o oră diferită.
Calculează-ți ora la care poți să iei cina în următorul fel. Cu două ore înainte de culcare și cu un interval de aproximativ 8 ore înainte să te trezești. În așa fel, organismul tău o să își ia aportul de energie necesar și o să păstrezi și intervalul dintre mic dejun și cina de a doua zi.
Cu ora ne-am clarificat, să trecem mai departe.

Ce pot să mănânc seara?

Ai observat vreodată prin filmele americane ce importanță majoră se oferă timpului pentru pregătit cina? Pentru că este un proces important. Și poate ai obsevat că mesele lor au o structură aparte. La întrebarea ,,ce pot să mănânc seara”? răspunsul este copios dar sănătos. Garnitura trebuie să constituie cel mai puțin gramaj, iar legumele îndoit. Carnea să fie slab calorică și gătită în rolă, la fel și legumele. Dacă decizi să mănânci fructe atunci evită căpșunele în a doua parte a zilei.

Ce pot să mănânc seara după sală?

Pentru a răspunde la întrebarea ,,ce pot să mănânc seara după sală”? să știi că este necesar de cunoscut scopul antrenamentului tău: creșterea masei musculare sau slăbire. Dacă mergi la sală pentru a da câteva kilograme jos, ar trebui să mănânci o supă de legume, 100g de carne slabă cu o salată sau o porție de legume la grătar.
Dacă ai nevoie de ceva și mai ușor, optează pentru iaurt grecesc.

Importanța unui regim personalizat

Un regim personalizat are o importanță mai mult ca majoră într-un proces de slăbire sau acumulare a masei. Dacă ești genul de persoană haotică și puțin neorganizată, aplelează la un specialist. Un nutriționist este mereu gata să găsească cele mai bune variante pentru tine. Dacă ai destul timp să te informezi, să studiezi și să aplici atunci o poți face și fără ajutor dar este nevoie de timp și implicare.

Pentru început, vei benificia de un program alimentar fix care va fi creat după mai mulți factori. Nu uita că suportul este mai mult necesar pentru început, apoi începi să-ți cunoști organismul, necesitățile și te descurci.

În principiu, pentru a cunoaște ce să mănânci seara, este necesar să te bazezi mai mult pe aport minim de calorii dar să nu sari peste masa de seară. Dacă ai un regim special, ar fi bine să fie unul dintre cele sănătoase.
Marea majoritate a persoanelor care duc un mod sănătos de viață, mănâncă adesea la cină pește la grătar sau cuptor și o porție de salată. Deasemenea opteză pentru o ruladă din pește cu legume și la sigur o să fii în formă. Dacă ești un fan al boboaselor, să știi că un prieten adevărat al cinei, îl constituie mazărea verde.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten!