Blog Fitnessmama.ro

Ce să mănânci seara după sală?

Pentru a evita ruinarea eforturilor unui antrenament, trebuie să te hidratezi și să te concentrezi pe o masă echilibrată pe bază de alimente bogate în carbohidrați și proteine. Acestea sunt esențiale pentru o bună sănătate musculară. În acest articol vei afla ce să mănânci seara după sală pentru a nu te îngrășa.

Ce să mănânci după un antrenament seara?

De obicei, antrenamentele se fac după-amiaza târziu sau chiar seara. Într-adevăr programele de antrenament și, prin urmare, sfârșitul antrenamentului sunt foarte des de o oră și cina este deja în general terminată. Totuși ce să manânci seara?

Această situație este uneori complicată deoarece nu știi cum să gestionezi acest program de masă. Și totuși atât de important în ceea ce privește recuperarea musculară și nervoasă. Într-adevăr, o masă proastă, formată din alimente grase și zaharate, lipsite de minerale, substanțe nutritive esențiale – compromite funcționarea fiziologică, metabolică și hormonală a corpului tău.

Astfel, recuperarea în termeni de energie și nivelul structural al mușchilor duce inevitabil la o epuizare treptată a stocurilor de oligoelemente. Prin urmare, compoziția mesei trebuie aleasă cu atenție. Pentru a înlocui sărurile minerale pierdute prin transpirație și pentru a restabili rezervele de glicogen deteriorate.

Să nu trecem cu vederea importanța hrănirii corespunzătoare a creierului după un antrenament de seară. Deoarece acesta din urmă necesită și mai multe lipide de calitate (fructe oleaginoase, avocado, ulei de măsline, ulei de rapiță., ulei de nucă, ulei de cocos, pește gras, unt de migdale, etc.). Deci trebuie să știi ce este indicat să mănânci seara pentru a fi totul în regulă cu corpul tău.

Deci, dacă ești în căutarea celei mai bune diete posibile după un antrenament seara rămâi cu noi, deoarece acest articol îți poate fi de folos.

Compoziția tipică a mesei de seară

Pentru a lua o masă bogată și variată după un antrenament care se termină noaptea târziu, iată compoziția tipică de meniu pe care să o adopți.

Aici afli răspunsul la întrebarea „ce pot să mănânc seara”?.

  • un posibil aperitiv;
  • proteine ​​de calitate: pește, ouă, carne albă, soia …
  • alimente cu amidon: orez brun, paste integrale, făină de porumb, quinoa, cartofi dulci (care are un index glicemic foarte mic (50) spre deosebire de cartofi (80)), etc.
  • un produs lactat organic;
  • un compot de fructe fără adaos de zaharuri;
  • un ceai de plante de tip infuzie cu fenicul, flori de mușețel și rădăcină de valeriană pentru a promova un somn odihnitor;
  • evită sosurile grase, care sunt greu de digerat;
  • evită legumele și fructele proaspete pentru a nu a vea stare de greutate și balonarea stomacului pe care le pot provoca;
  • evită pâinea albă și pastele clasice de grâu deoarece au un conținut mare de gluten care favorizează porozitatea intestinală și inflamația cronică.

Principiile de bază care trebuie respectate

Masa luată după un antrenament seara ar trebui să fie digerabilă și, în general, destul de modestă. Prin urmare, nu ar trebui să fie prea bogat. În mod ideal, îndeplinește cerințele nutriționale ale unei mese de recuperare. Un complex de carbohidrați, aport de proteine ​​și grăsimi bune.

Cel mai bine este să optezi pentru o masă rapidă pe care o pregătești, sau mai bine, pregătită în avans. Acest lucru este foarte important. Deoarece este recomandabil să eviți sarcinile de gătit care pot accentua oboseala și, în special, te pot face să începi cina prea târziu.

Mic sfat, încearcă să respecți cel puțin 3 ore de timp între sfârșitul mesei și ora de culcare. În același mod, respectă un micro post de cel puțin 12 ore între ultima masă de seară și micul dejun.

Cert este că nu există ceva ce să mănânci seara ca să slăbești rapid sau orice îți imaginezi. Pentru rezultate bune trebuie să ai un stil de viață sănătos zi de zi.

Cert este că nu există ceva ce să mănânci seara ca să slăbești rapid sau orice îți imaginezi. Pentru rezultate bune trebuie să ai un stil de viață sănătos zi de zi.

În acest fel, îți vei optimiza recuperarea, precum și un alt mare beneficiu, acela al promovării autofagiei. Proces în care celulele își reciclează componentele și distrug proteinele și mitocondriile deteriorate. Această stare este, prin urmare, foarte bună pentru reînnoirea celulei.

Alternativ, pentru a evita așteptarea pregătirii cinei poți alege o masă rece de tip salată.

Ce să mănânc seara ca să nu mă îngraș? – te întrebi? Vezi pe canalul nostru de Youtube o idee de cină absolut delicoasă și sănătoasă!

Nu uita băutura de efort!

În termen de 30 de minute de la exerciții, mușchii sunt încă activi. În acest timp, acumularea de proteine-carbohidrați este foarte puternică. Prin urmare, este recomandabil să consumi o băutură de casă. De exemplu, poți lua 100 ml de lapte de migdale, o banană și 15 g de fulgi de ovăz.

Citește și articolul: Cum să scpai de celulită? – iată SOLUȚIA!

Dacă îți place acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!