Blog Fitnessmama.ro

Ce să mănânci ca să slăbești rapid și sănătos?

Hey! Să fii un amator al mâncării gustoase este ceva ok, dacă nu te supraalimentezi. Dar ce înseamnă pentru tine mâncarea delicioasă? Fast food? Sper că nu. Des, încetăm să ne permitem ce ne place pentru că ne cam îngrășăm! Iar pentru a cunoaște ce să mănânci ca să slăbești rapid și sănătos, nu este necesar să ai vreo facultate.

Dacă problema ta este că vrei să slăbești dar nu vrei să renunți la mâncare, am o surpriză. În acest articol o să înțelegi ce să mănânci ca să slăbești rapid și sănătos. Dar cea mai plăcută parte este că o să mănânci ce dorești, doar ca echilibrat.

Dacă ai mai încercat să slăbești până acum și ai exclus multe alimente, să știi că asta nu este despre cum să slăbești rapid și sănătos, ci doar rapid. Proteine, carbohidrați, minerale, lipide, vitamine, toate acestea sunt solicitare de organism. Și uite cât de importante sunt ele dar când să le consumi.

Proteinele

Acestea sunt o parte importantă a alimentației noastre. Trebuie să se regăsească în cel puțin 10% din caloriile consumate zilnic. Slăbește rapid și sănătos fără a elimina proteinele, pentru ca ele au un rol major în ceea ce ține de oase, țesuturi și mușchi.

Alimente bogate în proteine: nuci, brânză de vaci, ton, somon, paste, lapte, iaurt grecesc, carne de vită

 

Carbohidrații

Multe diete moderne ne îndeamnă să evităm carbohidrații. Aceștia sunt una din sursele necesare pentru energie. De aceea, la fel ca și proteinele, evitarea carbohidraților nu este despre cum să slăbești rapid și eficient. Carbohidrații au grijă ca organele tale sa funcționeze cum trebuie. Nu toți produc îngrășarea.

Totuși sunt câteva produse care necesita evitate iar careva ce trebuiesc incluse în dietă.

Carbohidrati de evitat: zahăr neprotejat, sirop de porumb, concentrat se suc de fructe, fructoză, zaharoză

Carbohidrați ce trebuiesc incluși: fasole, orez, mazăre, nuci, fructe, legume, cereale integrale

Mineralele

Ele pot fi obținute prin alimentație. Acestea duc la creștere, stare de bine și la formarea sângelui. Un meniu echilibrat îți garantează cantiatea necesară de minerale. Uite aici top alimente care sunt bogate în minerale.

Top: cacao, pește, caise, soia, semințe de mei, linte

 

Grăsimile

Grăsimile se împart în 2 categorii, vegetale și animale. Când te gândești la grăsime, este ceva ce automat ai vrea sa excluzi? Nu! Acestea totuși sunt esențiale.

Un adult are nevoie de aproximativ 100g, de grăsimi zilnic. Acestea construiesc celule sănătoase. Vitaminele A,E,D,K, sunt vitamine solubile în grăsime. Ceea ce înseamnă că datorită grăsimilor acestea se descopun în organism.

 

Vitaminele

Despre vitamine cred că cunoști cel mai mult și știi cât de necesare sunt. Evident că cele mai mari cantități de vitamine se găsesc în fructe și legume, dar și în pește, carne, uleiuri vegetale.

Am încercat să îți aducem la cunoștință ceea la ce să nu renunți când vrei sa slăbești. Un nutriționist îți poate spune cum să slăbești simplu și rapid fără a exclude ceea ce este inevitabil-benefic pentru organism. Un program de slăbire nesănătos poate fi extra periculos.

Uite mai jos o listă de alimente care chiar ar trebui să le excluzi.

Notează: zahăr, dulciuri procesate, sucuri de pe rafturi, apa carbogazificată, produse de patiserie

 

Dacă ești genul de om care consumă zahăr în exces, înlocuiește dulciurile cu nuci sau sucurile naturale. Ceea ce o sa mănânci nu o să-și lase atât de mult amprente dacă o sa ai grijă la proporții. La fel, poți apela la un nutriționist sau te poți informa și crea singură aceste deprinderi eficiente.

Fă sport, mișcă-te cât mai mult! Slăbește rapid și natural. Lasă la o parte dietele care îți interzic să renunti la dozele tale de valori nutritive necesare. Nu uita că slăbirea sănătoasă se menține, cea lentă provoacă efectul yo-yo.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și prietenii tai !