Blog Fitnessmama.ro

Ce să mănânci seara ca să slăbești?

Multe dintre femeile care vor să slăbească, cel mai des renunță la cină. Este un pas greșit. Dacă ești genul de femeie, citește acest articol.  Aici vei găsi câteva sfaturi despre ce să mănânci seara ca să slăbești.  Nu vei mai fi nevoită să îți pui sănătatea în pericol din cauza fricii față de  calorii. Nimeni nu a spus că este un pas ușor, dar până la urmă este necesar să cunoști ce este indicat să mănânci seara.
Optează pentru o cină cu mâncare preferată și aport minim de calorii și atunci, ce mănânci seara ca să slăbești va deveni o plăcere gustativă.

Iportanța cinei de zi cu zi

Oricât de greu îți poate veni să crezi, adesea cina poate deveni mai importantă decât prânzul. Știai că, înafara faptului că are rol de hrănire, te ajută și la păstrarea echilibrului psihologic? Ei bine, sper că aceste două argumente sunt destule. Însă evident că vei afla ce este bine să mănânci seara, și cât de ușor și sănătos poate fi să NU RENUNȚI la cină.

Există zeci de alimente care pot fi consumate seara, și care să contribuie la silueta ta perfectă, pe care ți-o dorești atât de mult.

Alimente care se recomandă de mâncat seara

,,Ce să mănânc seara ca să slăbesc?” Uite aici top alimente recomandate. Nu numai că sunt benefice dar și delicioase. La sigur există preferatele tale printre ele.

1.Carne de pui
Aceasta poate fi combinată cu salată. Se fierbe sau se prepară la cuptor. Este slab calorică și se recomandă des în diete.

2.Creveți.
La sigur îi adori, și se combină perfect cu niște orez brun.

3.Ton.
Tonul este minunat mai ales  dacă îl pui într-o salată de legume.

4.Legume
Nu nu pot lipsi legumele din viața de zi cu zi, mai ales dacă vorbim despre cină.
Consumă legume precum brocoli, spanac, mazăre verde, fasole.

5.Somon.
Somonul poate fi servit la cuptor. Este un deliciu. Dacă nu ești un fan înrăit al somonului la cuptor, optează pentru câteva fîșii de somon afumat.

6.Conopida.
Pentru mulți conopida nu este ceva surprinzător. Totuși poți să o mănânci la cină cu ceva carne mai slabă. Este extrem de benefică.

7.Salata verde/ combinată
Aici mă refer la frunze de salată în combinație cu spanac sau alt tip de mix.
Mănâncă astfel de salată la orice masă pentru că este benefică. Mai ales pentru că crează o stare de sațietate rapidă.

8. Branză slabă
Se  mănâncă cu legume proaspete.

Top alimente de evitat seara

Dacă până acum a fost despre ,,ce să mănânc seara ca să slăbesc?”, acum uite ce trebuie să eviți.
Probabil, cunoști deja despre impactul pe care-l au făinoasele asupra kilogramelor tale, așa că ignoră-le. Nu mânca zahăr sau dulciuri, mai ales ceea ce ține de patiserie.
Încearcă seara să nu prea mănânci fructe, dar dacă nu te poți totuși abține, evită cel puțin căpșunele.

Nu uita de importanța unui mod sănătos de viață

Sper că ai prins niște idei benefice despre cină. Nu uita că doar o cină sănătoasă, nu te face să slăbești. Da, aceasta va contribui la procesul de slăbire, însă ai grijă la regimul tău  general. Un regim echilibrat zilnic este important.

Dacă dorești un program alimentar personalizat dar nu știi de unde să începi, aplelează la un specialist. O să ai rezultate nu doar vizibile dar și care se vor păstra în timp.

Și nu uita de sport. Dacă faci minimul de mișcare zilnic, alături de alimentație sănătoasă o să ai o siluetă atrăgătoare în timp record. În caz că nu ai timp, oricum trebuie să eviți sedentarismul. În acest caz poți să practici Tabata, mai ales că ai nevoie de doar 4 minute în zi.

Marea majoritate a oamenilor care încep un mod sănătos de viață, se simt mai împliniți din punct de vedere psihologic. Așa că nu mai aștepta!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și prietenii tăi!