Blog Fitnessmama.ro

Ce să mănânci seara înainte de culcare

 

Dacă îți apare întrebarea ce să mănânci seara înainte de culcare? Atunci răspunsul este nimic, dacă îți dorești să slăbești. Totuși trebuie delimitate două aspecte:

 1. ora de seară opțională pentru masă e până la ora 19.00 maxim, ora 18.00 sau mai ales 17.00 fiind și mai potrivită fiind.
 2. Înainte de culcare care nu ar fi ora 20.30 sau 23.30 nu e bine nimic să mănânci. Deoarece tot se depozitează.

Ce să mănânci seara? De ce nu e bine să mănânci

Metabolismul nostru e mai repezit și mai lucrează în forță începând cu trezirea noastră de dimineață. Cu cât mai mult ne apropiem de somn, de seară și noapte cu atât mai tare metabolismul încetinește. Încetinirea sa înseamnă digestie grea și depozitarea grăsimilor și altor elemente nefavorabile din alimentație.

Nu în zadar cine prevede cel mai mic volum de mâncare pe zi. Un mit ne mai spune că dimineața trebuie puțin de mâncat, asta e o minciună. Da, dimineața organimsul încă cât nu e trezit bine, nu trebuie să mănânci alimente grele pentru digestie cum ar fi multă carne. Dar totodată dacă la trezire se bea o cană caldă de apă și pentru o jumătate de oră se începe masa, asta presupune trezirea metabolismului la maxim.

Totuși nu toți au ca scop slăbirea și cineva își pune întrebarea – Ce să mănânci seara pentru masă musculară? În asemenea caz masa înainte de somn optimizează creșterea masei musculare, dar nu orice masă. Pentru mușchi seara înainte de somn se recomandă:

 1. Semințele de in
 2. Iaurtul grecesc
 3. Brânza de vaci
 4. Migdalele
 5. Ouă
 6. Avocado
 7. Unt de arahide

Aceste alimente se combină bine și între ele. De exemplu oul umplut cu avocado e foarte gustos sau brânza de vaci cu migdale la fel.

 

Cina perfectă – privește pe youtube ce să mănânci seara

Ce să mănânc seara pentru a slăbi – noi vom fi originali și vom aborda situația puțin mai diferit dar și corect. Câteva sfaturi legate de mâncare desigur le vom enumera, dar și vom spune – Cum să mănânci seara pentru a slăbi. Go!

Nu te întreba ce să mănânci seara dar Cum!

Mănânci încet

Masa de seară, mai ales ea, trebuie savurată. Cu cât mai puțin te vei grăbi, cu atât mai bine va fi. Din alt punct de vedere, unde seara te grăbești? Majoritatea termină munca până seara, și atunci de ce te-ai grăbi undeva, dacă ești acasă. Mâncarea care ajunge în stomac în cantități mari și repede nu doar că îngrașă dar și lipsește organimsul de alimentele necesare. Una din cea mai gravă problemă a obezității mondiale este mâncatul repezit.

Crează-ți o atmosferă regală

Simte-te rege la o întâlnire cu alți regi, chiar dacă ești doar tu cu sine la cină. Asta îți va oferi nu doar viteză bună a procesului, dar și un simț de un ritual ales a mesei.

Faci specială fiecare seară

Dacă cina de ieri a decurs la un film, atunci azi poți ieși în oraș la un restaurant. Diversificând fiecare cină, tu vei respecta regula a și b din start.

Compania potrivită

Persoana iubită, prietenii, părinții, oamenii dragi cu alte cuvinte, sunt un component ideal al unei cine fabuloase. Emoțiile pozitive mereu sporesc activitatea bună a metabolismului. Dar efectele bunei dispoziții și micilor fericiri în zi, sunt ceea ce în primul rând optimizează slăbirea și nu acumularea kg în plus.

Puțin și gustos

Uită de cantitate și focusează-te pe calitate. Cina trebuie să presupună o farfurie, maxim a doua să fie legată de un sos pentru felul principal de mâncare sau niște bruschete.

 1. Delicatese

Seara îți poți permite ceva special, un somon, un șnițel de vită sau pui, cu sos ales. Nu te poți ci trebuie să te alinți seara la ce mănânci!

 1. Combinația perfectă

Este pește sau carne cu salată sau legume. Acestă combinație include în ea toate alimentele perfecte pentru organism în perioada de seară. Și în plus că și gustativ se combină de minune.

 1. Câteva idei
  1. Legume coapte cu sos

brocoli, morcov, vânătă, cartofi, ceapă și altele cu un sos de usturoi sau smântână cu verdeață.

 1. Somon la cuptor cu legume înădușite
 • Salată cu somon sau vită
 1. Șnițel de pui sau vită cu legume fierte
 2. Supe creme (ciuperi, morcov sau spanac)

Succese și desigur Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten.