Blog Fitnessmama.ro

Ce să mâncăm pentru a slăbi- turul rapid al vieții sănătoase

Ce să mâncăm pentru a slăbi? Sau poate, ce să nu mâncăm pentru a ne îngrășa? Dacă ne gândim mai Ce să mâncăm pentru a slăbi – turul rapid al mâncării sănătoase

bine, corect ar fi, cum să alegem corect alimentele? Nu, nu este nevoie de facultăți și altele pentru a învăța acest lucru.

Euști genul de persoană care adoră fastfood-ul? Îți zic un secret. Poți găti mâncare delicioasă la tine acasă  fără să te intri atât prin restaurantele din orașul tău. Poți face diferite burgere vegane, sau wrapuri. Totul sănătos și delicioas. Doar asta ne dorim. Altfel nu mai dădeai de acest articol, ce mâncăm să slăbim.

Consumă ceea de ce are nevoie organismul tău!

Ce să mâncăm pentru a slăbi?

Proteine

Acestea au un rol important pentru mușchii tăi, oase și țesuturi. Fără proteine nu este sănătos să exiști. Nu încerca sub nici o formă să le elimini. Cea mai perfectă parte a zilei, când poți să îți iei o doză considerabilă de proteine este dimineața.

Alimente bogate în proteine: carne, ouă, iaurt grecesc, brânză, nuci, ton ect.

Grăsimi

Un adult are nevoie de 100 g de grăsimi zilnic. Sunt acestea necesare sau nu? Și ce să mâncăm să slăbim? Datorită grăsimilor, unele vitamine se descompun în organism deci, da! Trebuie să le consumăm.

 Vitaminele se găsesc cel mai mult în fructe și legume, știi asta. Poți adesea să le consumi sub formă de suplimente alimentare. Dar, dacă ai ocazia să le consumi în toată splendoarea lor, naturale, atunci este perfect. Insuficiența de vitamine crează stari de oboseală, somnolență dar și pune sănătatea în pericol.

Carbohidrați

ce să mâncăm

Ți-a dat vreodată cineva sfaturi despre ce trebuie să mâncăm ca să slăbim? Sfatul era să mănânci orice înafară de carbohidrați? Greșit! Aceștia au un rol mega important în regimul tău alimentar cât și pentru organismul tău. Datorită lor, organele noastre funcționează așa cum ar trebui să funcționeze.

Carbohidrați sănătoși: Orez, fasole, nuci, mazăre.

Minerale

Duc la formarea de sânge și ajung în organism prin alimentație.
Minerale în: caise, soia, cacao, pește.

Sfat pentru a înțelege ce să mâncăm pentru a slăbi!

  1. Apelează la un specialist pentru a-ți crea un meniu personalizat bazându-te pe mai mulți factori. Odată ce ajungi să înțelegi cum corect trebuie să combini alimentele, e destul de ușor.Nu te dezice de anumite alimente esențiale pentru că îți faci rău și procesul de slăbire nu mai e unul atât de sănătos.
  2. Sfatul meu este să renunți la produsele ce conțin zahăr procesat. Odată ce începi să te confrunți cu aceste produse, lucrurile se pot schimba spre bine.

Știai că: Unii oameni susțin că nu pot scăpa de zahăr și că sunt dependenți de acesta?
Așa că dacă ești trist, nu te mai atinge de toate dulciurile din casă. Încearcă să elimini și zahărul din cafea sau ceai. Iar dacă îți propui să bei suc, uită de cel de pe rafturi și optează pentru cel natural.

Concluzie – ce să mâncăm pentru a slăbi?

Știu, întrebarea principală era, ce trebuie să mâncăm pentru a slăbi? Iar răspunsul este, totul. Se pare că nu e vorba în CE, dar mai mult în CUM! Dacă mai cunoști persoane adepte ale miturilor despre alimentație, fă-le un tur printre articolele noastre care, la sigur îți vor răspunde la sute de întrebări în ale nutriției. Iar atunci când mergi la magazin, atenție la ce cumperi, cum cumperi și dacă ai luat într-adevăr ceva de care ai nevoie. Evită fastfood-ul indiferent de cât de atrăgător ți se pare.

Ah, era să uit, nu uita să bei apă în cantitățile necesare organsimului tău. Aceasta nu ajută doar la slăbit dar și la hidratare, flux de energie și bună dispoziție.

Iar când simți că nu ai unde să duci energia, las-o la sală sau la alergat în parc. Sportul nu a făcut rău nimănui până când.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie să-l vadă și un prieten!