Blog Fitnessmama.ro

Ciocolată neagră calorii

Ciocolată neagră calorii….regim….oare sunt compatibile? Și multe alte întrebări…Îți place ciocolata neagră. Dar te simți (puțin) vinovată de fiecare dată când o mănânci. Pentru că ți se spune că este plăcut să mănânci, dar că este nesănătos pentru sănătatea ta. Ti s-a spus ca te ingrasa? Este adevarat ? Și dacă da, ciocolata neagră te îngrașă mai mult decât altele?

În acest articol vei găsi răspunsul la aceste întrebări.

Câte calorii are ciocolata neagră?

După cum sugerează și numele, ciocolata neagră este ciocolată care conține doar cacao, unt de cacao, precum și o cantitate variabilă de zahăr. Prin urmare, nu conține lapte. Conținutul său de cacao trebuie să fie de cel puțin 35% pentru a obține denumirea de „ciocolată neagră”.

Când acest conținut este sub 65%, se consideră a fi o ciocolată de patiserie, pentru prepararea deserturilor și a produselor de patiserie. Într-adevăr, atunci este foarte dulce. Între 65% și 70% cacao, ciocolata neagră mai poate fi folosită la copt, dar poate fi și gustată ca atare. Peste 70%, vorbim de degustarea ciocolatei. Acest conținut poate crește la 99% sau chiar 100%.

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, toate ciocolatele, fie că sunt lapte sau neagră, fie că conțin multă cacao sau foarte puțină, au o valoare calorică destul de asemănătoare. De fapt, cu cât este mai multă cacao, cu atât este mai puțin zahăr și invers.

Cu toate acestea, cacao este un ingredient foarte gras. Cantitatea de calorii livrata de ciocolata este asadar similara, doar aportul de grasimi sau zahar se schimba si devine echilibrat. În ceea ce privește ciocolata neagră, deși există diferite feluri, media este de 530 kcal la 100 de grame. Aportul este apoi de 30 g de lipide pentru aproximativ 60 g de zahăr.

Când vorbim despre calorii ciocolată neagră îți aduci aminte și despre calorii pâine neagră. În alt articol vom analiza și acest subiect.

Ar trebui să guști  ciocolată neagră 100%?

Ciocolată neagră calorii

Când mănânci ciocolată neagră, este cu adevărat pentru gustul de cacao. Prin urmare, putem spune că o ciocolată care este formată 100% din cacao și unt de cacao trebuie să fie punctul culminant al degustării. Dar, în realitate, acest tip de ciocolată împărtășește părerile. Într-adevăr, unii maeștri ciocolatieri îl consideră o risipă pentru că subtilitatea cacaoului nu poate fi exprimată în absența zahărului.

Puterea cacao i-ar șterge în cele din urmă aroma. Alții consideră că se poate crea ciocolată 100% gustoasă, dar că este nevoie de multă muncă pentru a găsi echilibrul potrivit. Oricum, te poți hotărî degustând ciocolată neagră 100% cacao.

Atentie insa, daca nu esti obisnuită cu ciocolatele foarte bogate in cacao, asta te poate surprinde. Într-adevăr, cu cât este mai multă cacao, cu atât ciocolata este mai amară și acidă. În plus, devine mai puțin fragedă. Prin urmare, poate fi mai puțin plăcut la gust. Cu toate acestea, puterea cacao este acolo și este o experiență gustativă specială de făcut cel puțin o dată. Mai bine să te obișnuiești treptat cu un conținut mai mare de cacao, cumpărând mai întâi 75% ciocolată neagră, apoi 80%, 85% etc.

Ciocolata neagră pentru dietă

Ciocolata este un păcat drăguț pentru mulți. Din fericire, ciocolata neagră nu este neapărat interzisă în timpul unei diete. Atâta timp cât se consumă cu moderație, 1 pătrat pe zi, rămâne rezonabil. Evident, acest lucru trebuie să se încadreze în planul tău alimentar. Îți poate aduce câteva minerale și poate evita frustrarea dietei. Ciocolata neagră și pâine neagră calorii îți poate aduce o plăcere enormă atunci când ești la regim dacă le consumi moderat.

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Cum slăbim sănătos și pe termen lung?

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!