Blog Fitnessmama.ro

Cum slăbim sănătos și pe termen lung?

Cum slăbim sănătos? Să presupunem că pierderea în greutate sănătoasă și de durată nu ar trebui să depășească 1-2 kilograme pe săptămână. Dincolo de acest număr, riști să faci yo-yo cu greutatea ta pe termen lung. Uită de dietele restrictive și asigură-te că vei reuși să păstrezi obiceiurile sănătoase pe care le-ai instituit pentru a pierde în greutate. Este cheia succesului!

Câteva reguli de urmat cum slăbim sănătos

Fii activă timp de 30 de minute pe zi

Găsește timp în programul tău pentru minim 3 sesiuni de 30 de minute pe săptămână. Pentru a arde mai multe calorii, fiecare sesiune ar trebui să combine o componentă cardiovasculară și musculară.

Asta ne ajută să slăbim repede și slăbim sănătos.

Ascultă-ți semnalele de sațietate

Pentru a pierde în greutate, trebuie să pui la îndoială semnalele de sațietate (oboseală, gâlgâit etc.) și să nu mai mănânci atunci când nu îți este foame.

Mănâncă mai multe fructe și legume

La fiecare masă, jumătate din farfurie ar trebui să fie formată din legume. Când îți este foame, mănâncă mai întâi fructe sau legume crude cu o sursă de proteine, cum ar fi nucile sau brânza.

Mănâncă mai des

Mâncatul mai des, dar în cantități mai mici, ajută la menținerea unui nivel constant de energie și la prevenirea poftelor de mâncare nerezonabile. Planifică două gustări pe zi, dimineața și după-amiaza.

Bea multă apă

Uneori confundăm setea și foamea. Când crezi că ți-e foame, începe cu un pahar plin cu apă și așteaptă să vezi dacă semnalele de foame persistă. Asigură-te că bei în medie 2 până la 2,5 litri de apă pe zi și evită caloriile lichide.

Ai grijă la porțiile tale

Începe cu o porție mică mai întâi și gândește-te dacă este suficient de foame încât să acorzi o secundă. Este posibil să ai tendința de a termina tot ce este în farfurie fără a fi neapărat înfometat de tot ce este pe ea.

Factori care influențează pierderea în greutate și greutatea sănătoasă

Chiar dacă două persoane încep aceeași dietă în același timp, nu înseamnă că vor slăbi în același ritm. Toată lumea pierde în greutate diferit. Iată câțiva factori care pot influența pierderea în greutate de la început:

  • Vârsta (greutatea sănătoasă crește odată cu vârsta)
  • Cei moșteniți
  • Gen
  • Greutatea inițială
  • Partea de masă grasă
  • Masa musculara
  • Activitate fizică practicată
  • Încearcă să nu te compari cu ceilalți. Mai bine să te concentrezi pe tine și pe progresul tău.

Alimente interzise și alimente permise pentru pierderea în greutate

Un program bun de slabit si un program in care toate alimentele sunt permise si nu exista interdictii. Pentru a mânca sănătos, trebuie să mănânci de toate. Important este să fii atent la cât de des și cât de mult le mănânci. Atunci când vom urma un stil de viață armonios vom vedea cum slăbim sănătos.

Evită efectul yo-yo

Celebrul efect yo-yo apare în principal atunci când slăbești prea repede, de exemplu, ținând o dietă prea puternică. De cele mai multe ori, oamenii se gândesc mai întâi să se priveze, mai degrabă decât să schimbe permanent modul în care mănâncă.

Când iei prea puține calorii pe termen lung, rata metabolică bazală scade. Slăbim rapid, dar în acest caz organismul pierde adesea din masă musculară și nu din masă grasă și folosește mai puțină energie. Acesta poate fi cazul când doriți să pierdeți rapid grăsimea de pe burtă. Iar atunci când mâncăm din nou normal, metabolismul bazal scăzând, iar aportul caloric fiind mai mare decât înainte, asta împotriva efectelor sportului sau dezvoltării musculare.

Acesta este motivul pentru care un deficit caloric moderat permite o pierdere în greutate de lungă durată și sănătoasă.

Mâncăm sănătos slăbim sănătos – este cea mai bună deviză!

TE INTERESEAZĂ SPORTUL? ATUNCI CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL:

Exerciții umeri sală ușor de efectuat

Pentru a fi la curent cu toate sfaturile noastre și dacă VREI SĂ SLĂBEȘTI, urmărește-ne pe pagina noastră de Facebook, contul de Instagram și Youtube și nu uita să te abonezi la ele.

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!