Blog Fitnessmama.ro

Combinații alimente care slăbesc

Realizarea unor combinații alimente care slăbesc îți permite să atingi obiectivele mult mai ușor fără să simți foame între mese, fără deficiențe sau pierderi de energie.

Așadar, pentru a pierde câteva kilograme fără a urma o dietă –și a afla cheia învățării de a mânca echilibrat – trebuiesă te concentrezi pe câștigarea combinații alimentare care slăbesc.

Combinația de alimente este un aspect adesea trecut cu vederea în alimentație. Cu toate acestea, evitarea combinațiilor greșite de alimente îmbunătățește digestia. O digestie bună este esențială pentru a asimila în mod corespunzător vitaminele, mineralele și antioxidanții, precum și pentru a putea slăbi eficient.

Combinații alimente care slăbesc, digestie și greutate

De multe ori caloriile sunt asociate cu greutatea. Cu toate acestea, cel mai frecvent factor pentru persoanele care se îngrașă este digestia slabă, care duce la dureri de stomac și oboseală după ce au mâncat.

Acum să vedem care sunt combinații de alimente care slăbesc și îmbunătățesc digestia.

Combinații alimente potrivite

Combinații alimente care slăbesc

Pentru a digera, stomacul poate produce un mediu mai mult sau mai puțin acid și poate produce diferite tipuri de enzime.

Nu toate alimentele sunt digerate în același mod… unele au nevoie de un mediu mai acid… iar altele de un mediu mai bazic… sau de enzime speciale. Unele enzime se pot distruge reciproc sau nu pot supraviețui într-un mediu greșit. În cele din urmă, unele alimente digeră rapid, iar altele nu.

Cu cât mănânci mai multe alimente care se digeră diferit… cu atât devine mai dificil pentru digestie. Apoi digestia durează mult timp, iar alimentele fermentează. Multe vitamine și minerale sunt distruse în loc să fie asimilate. Digestia slabă are ca rezultat și oboseala, gazele și creșterea în greutate.

Iată categoriile de alimente compatibile și care nu. Cu cât masa este mai mare și cu cât stomacul este mai fragil, cu atât este mai important să se ia în considerare incompatibilitățile.

Combinații alimentare cheie pentru pierderea în greutate pe termen lung

Nu există alimente care slăbesc fără să faci nimic ci comținații de alimente care te ajută să ai o digestie mai ușoară, ceea ce participă la procesul de slăbire.

  • Proteine ​​+ legume (fierte sau crude)

Proteinele (carne, carne de pasăre, pește, ouă) reduce foamea în timp ce declanșează descompunerea grăsimilor, deoarece 30% din calorii sunt arse imediat pentru a le digera, deoarece asimilarea lor este laborioasă pentru organism (de șase ori mai mult decât pentru grăsimi și carbohidrați).

  • Amidon + legume + proteine

Nu numai că alimentele cu amidon nu îngrașă, dar această combinație previne orice risc de poftă între mese, satisfăcându-te mult timp. Avantajul fibrelor vegetale este, de fapt, crescut de zece ori pe parcursul mai multor ore de către carbohidrații cu un indice glicemic scăzut de alimente cu amidon.

  • Paste + legume + proteine

Pentru a contracara pofta de dulce, încorporează fâșii de curcan, somon, pesmet de ton, sardine sau o salată de valeriană.

Combinații alimente care slăbesc în practică

Combinații alimente care slăbescStilul nostru de viață nu ne permite întotdeauna să respectăm combinațiile potrivite de alimente. Este în regulă, trebuie doar să le respecți cât mai bine, mai ales în timpul meselor mari.

Acum, cu probleme severe de digestie, poate fi necesar să se evite toate combinațiile greșite de alimente pentru o perioadă semnificativă de câteva zeci de zile. Stomacul va avea apoi posibilitatea de a se regenera la fel ca în cazul unei plăgi.

În acest caz, sfatul meu este să începi de la o bază strictă care îți permite să digeri bine mesele. Odată ce digestia merge bine, poți încerca combinații de alimente mai puțin optime și poți vedea dacă funcționează sau nu.

Cel mai important lucru cu tehnica combinării alimentelor este să-ți asculți stomacul și să-ți îmbunătățești mesele pe baza observațiilor tale. Indiferent de combinațiile de alimente pe care le faci trebuie să ai în cele din urmă succes în a avea o digestie rapidă și confortabilă.

Amintește-ți ca, pe parcursul mai multor mese, să mănânci suficiente alimente diferite pentru a obține toate vitaminele și mineralele esențiale.

Avantajul combinațiilor potrivite de alimente este că permit stomacului să se întărească în timp. Apoi este posibil să mănânci din ce în ce mai permisiv.

Excepții de combinații alimente

Există multe alimente la care trebuie să renunți pentru a slăbi. Aceasta se referă la în special la produsele procesate, zahăr, grăsimi, alcool, etc.

  • Când mesele sunt mici, stomacul poate tolera majoritatea combinațiilor greșite de alimente.
  • Pepenele galben și roșu digeră foarte repede și trebuie consumați întotdeauna singuri și pe stomacul gol.
  • Fructele acide (roșii, lămâi, fructe de pădure roșii) se combină bine cu grăsimile.

Există o mulțime de alte excepții. Teoria combinației de alimente este complicată și mai mult de faptul că depinde de stomac și de genetica ta. Cu cât stomacul este mai bun, cu atât este mai bună capacitatea de a digera diferite alimente. Aceeași combinație de alimente poate fi rea pentru o persoană și bună pentru alta.

Pentru mai multe sfaturi nutriționale și antrenamente gratuite urmărește-ne pe canalul de Youtube.

Sper că ți-a plăcut acest articol. Dacă da, îl poți distribui și pentru prieteni!

Citește și articolul: Ce să fac să slăbesc? – 10 sfaturi pentru a slăbi rapid

Dacă ți-a plăcut acest articol distribuie să vadă și prietenii tăi!