Blog Fitnessmama.ro

Cât trebuie să alergi ca să slăbești?

Accesibil tuturor și practicabil oricând, alergatul este sportul ideal pentru a-ți îngriji sănătatea. Dar dacă vrei să slăbești, alergatul nu este suficient. Trebuie să știi cum, când și cât trebuie să alergi ca să slăbești.

Când vrei să slăbești repede, apelezi deseori la alergare. Această activitate sportivă pare ideală, deoarece poate fi practicată peste tot, atât în ​​oraș, cât și în natură, chiar și la sală. Prin urmare, nu costă aproape nimic, se face când vrei și te ajută să pierzi calorii.

Pierderea în greutate este una dintre principalele motivații pentru a începe să alergi.

Aici ne adresăm alergătorilor începători, nu sportivilor experimentați care doresc să piardă grăsime pentru a-și îmbunătăți performanța.

Reia alergatul în liniște

Mulți cred că alergatul este un sport simplu și sigur. Dimpotrivă! Acesta este un sport care poate fi traumatic pentru organism, mai ales dacă este practicat în condiții precare. Vibrațiile fiecărui pas au repercusiuni pe tot corpul: oase, tendoane, mușchi. Pentru a începe alergatul, nimic nu este mai bun decât să mergi în liniște în primul sfert de oră, în rezistență fundamentală.

Puterea obișnuinței

Pe măsură ce te obișnuiești să alergi, chiar și o singură dată pe săptămână, rezistența ta se va îmbunătăți cu siguranță. Cu cât mergi mai mult la fugă, cu atât vei avea mai multă capacitate de a rezista. Dacă nu alergi pentru performanță, ci doar pentru a pierde în greutate, durata ideală este între 40 și 45 de minute. Poți depăși un efort de o oră, dar nu dincolo, deoarece oboseala care rezultă atunci ar fi mai mare decât beneficiile oferite. Dacă o faci regulat, alergatul arde grăsimea.

Importanța încălțămintei sportive calitative

Atenție și la densitatea alergării: nu ar trebui să fie prea greu pentru ca să eviți să devină un calvar, dar nu ar trebui să fie nici prea ușor și să devină o plimbare în parc. Deci, nu există rușine în alergarea alternativă și mersul plin de viață, dacă te simți în dificultate.

Acordă atenție materialului încălțămintei. Pentru că a avea încălțăminte de alergat de proastă calitate și incomodă poate duce la o mulțime de răni și traume proaste. Dacă vrei să alergi ocazional, poți cumpăra o pereche de adidași care să se potrivească pasului tău fără a cheltui un buget uriaș pe ei. Dacă nu decizi să faci distanțe lungi, atunci va trebui să le reînnoiești în mod regulat.

Câte sesiuni pe săptămână pentru a vedea că acul de pe cântar scade?

Pentru a pierde în greutate, un memento de bază:

Există unele reguli pentru a slăbi frumos când alergi.

Evident, pentru a slăbi trebuie să arzi mai multe calorii decât mănânci.

Cum te ajută alergatul să slăbești? 30 de minute de alergat pentru un începător, cam 400 de calorii arse … și asta sunt și 3 fursecuri cu ciocolată. Nu are rost să alergi dacă nu ești în același timp atentă cu regimul tău alimentar. Aveți grijă să nu compensezi efortul fizic mâncând mai mult!

Ritmul ideal: de la 3 până la 4 sesiuni pe săptămână

Totuși cât trebuie să alergi ca să slăbești? 3-4 sesiuni pe săptămână este ideal. Dincolo de asta, riști să te obosești și să renunți rapid la obiectivele tale. De la 1 la 2 sesiuni nu este mult, dar este mai bine decât nimic!

Ceea ce contează este să fie de durată și regulat. Scăderea în greutate va fi vizibilă doar pe termen lung.

3 până la 4 sesiuni îți permit să arzi suficiente calorii pentru a vedea rezultate după o lună de alergat.

Cât trebuie să dureze fiecare sesiune?

Mergi la ieșiri de cel puțin 30 de minute. Inițial, este posibil să nu poți alerga timp de 30 de minute. Vei merge încet și asta e în regulă. De asemenea, pierzi în greutate în timp ce mergi, mai ales dacă ai mult de pierdut. Alergatul slăbește burta și picioarele.

Apoi trebuie să perseverezi și să încerci să ajungi la 45 de minute. Cu cât alergi mai mult, cu atât ataci mai mult grăsimea. Cât slăbești alergând? Considerăm că, înainte de 30 de minute, arzi la fel de multe grăsimi ca și carbohidrați. De la 45 de minute, arzi în principal grăsimi, și astfel pierderea în greutate este crescută. Se merită!

Pentru a slăbi – fă sport și schimbă obiceiurile alimentare!

Se poate alerga slăbind? Dacă activitatea sportivă pare esențială pentru pierderea în greutate, aceasta trebuie să fie însoțită de o schimbare a obiceiurilor alimentare. Trebuie să arzi mai multe calorii decât ai consumat. Așadar, nu te obișnui să mânânci după alergare ca recompensă, altfel caloriile pierdute vor fi preluate imediat. Ca să înțelegi cât slăbești alergând este bine să te orientezi după scăderea în cm la talie și nu la scăderea în kg. Deoarece mușchii cântăresc mai mult decât grăsimea. Acestea sunt cele mai importante recomandări dacă te apuci de alergat.

Citește și articolul: Cum să măsori procentul de grăsime din corp?

Dacă ți-a plăcut articolul distribuie să vadă și prietenii tăi!