Blog Fitnessmama.ro

De ce nu slăbesc? Cauze și soluții!

Probabil câteva dintre cele mai dureroase întrebări la care ar vrea răspuns femeile sunt: de ce nu slăbesc și unde greșesc dacă nu pot scăpa de kg în plus?

Și s-ar părea că întrebările sunt simple, iar femeile care și le adresează – urmăresc un regim, țin dietă, fac exerciții, merg la sală etc. Însă, chiar și așa, ele tot nu pot ajunge la greutatea mult râvnită…

Făcând toate aceste lucruri, aducând atâtea jerfe, aceste femei rămân dezamăgite… Ele încep să creadă că nu își vor mai schimba niciodată indicii corporali. Absolut greșit! Totul este posibil! Fiecare are puterea de a-și schimba greutatea și silueta cu forțe proprii. Trebuie doar să fii atentă la unele aspecte ale vieții tale de zi cu zi.

Așadar, de ce nu slăbesc?

Sunt câteva cauze care te țin legată de greutatea ta actuală. Aceste greșeli comune, repetate permanent, te depărtează din ce în ce mai mult de la scopul pe care ți-l propui. Iar scopul este să slăbești sănătos și rapid. Vezi aici cele mai importante 4 dintre ele:

  1. Regimul alimentar haotic. Aici sunt câteva momente care, probabil, nu le iei în considerare. Niciodată nu vei scăpa de kg în plus dacă vei mânca în grabă, dacă vei sări peste mese, dacă vei consuma mult zahăr sau dacă nu vei avea o alimentație echilibrată.
  2. Somnul insuficient. Oricât de straniu ar părea, însă faptul cum ne simțim noi și cum decurg anumite procese din organismul nostru sunt strâns corelate de faptul cât de odihnite suntem și de somnul (ne)calitativ pe care îl avem.
  3. Lipsa exercițiilor fizice sau executarea greșită a acestora. Modul sedentar de viață sau acele câteva exerciții la care apelezi și care nu dau roade – niciodată nu te vor apropia de greutatea ideală.
  4. Nu ești suficient de motivată și nu ai încredere în forțele proprii. Mai întâi de toate, este necesar să vizualizezi scopul pe care îl ai, iar apoi să depui maxim efort pentru a-l atinge.

Cum să începi să slăbești

Toate aceste lucruri, luate separat sau împreună, te vor determina să te întrebi de fiecare dată când te vei vedea în oglindă: de ce nu slăbesc?

Partea bună a problemei este că aceasta are soluție!

Atât nutriționiștii, cât și antrenorii calificați vin cu aceleași sfaturi: tot ce trebuie să faci este să eviți greșelile de mai sus și să le corectezi corespunzător:

  1. Bea cât mai multă apă. Asigură-i corpului tău cantitatea necesară de lichide. În același timp, evită băuturile carbogazoase și sucurile dulci.
  2. Mânâncă echilibrat și sănătos. Nu sări peste mese. Optează pentru fructe și legume, snackuri sănătoase. Nu mânca cu cel puțin 2 ore înainte de somn, nu te grăbi când mănânci și mestecă atent mâncarea. Evită mâncarea de genul fast food și alte porcării care, pe cât de gustoase artificial sunt, pe atât sunt și de nesănătoase.
  3. Odihnește-te suficient. Dormi bine și evită munca fără pauze, pentru o perioadă prea lungă de timp.
  4. Evită situațiile stresante, emoțiile negative și alte momente care te încarcă psihic nu cu energia de care ai nevoie pentru a slăbi. Uneori, condiția noastră la nivel de spirit și energie face minuni atunci când ne pornim la drumul cel mare: de a ne schimba și de a slăbi.
  5. Fă sport! Fă mișcare, fă exerciții fizice. Evită așezatul îndelungat pe scaun și modul sedentar de viață. Ia-ți un abonament sau fă exerciții acasă.
  6. Nu îți seta scopuri grandioase pentru perioade restrânse! Nimeni nu poate slăbi 30 de kg în 3 săptămâni, fără intervenții chirugicale sau fără a-și afecta sănătatea fizică și psihică.

Simplu, nu e așa? Pe atât de simplu, pe cât de tare, uneori, complicăm noi înșine lucrurile.

Odată ce rutina ta zilnică va cuprinde cele 6 puncte menționate mai sus, vei putea să bifezi punctul de ce nu slăbesc din lista ta. El va fi soluționat odată și pentru totdeauna!

Iar dacă nu îți reușește de sine stătător să slăbești sau să o faci corect, Școala Fitness Mama e numai bună pentru tine! Aceasta cuprinde o serie de programe direcționate spre diverse scopuri urmărite de femei, de la slăbit până la modelarea siluetei. Iar pentru ca aceste programe să decurgă ușor și să poți slăbi rapid, eficient și sănătos, nutriționiștii școlii vin cu un regim alimentar personalizat. Totul se bazează pe nevoile, posibilitățile și necesitățile atât ale tale, cât și ale întregii familii! 😉