Blog Fitnessmama.ro

Cum să dai jos 10 kilograme fără consecințe de sănătate

O mare problemă cu care se confruntă femeile, dar și bărbații, este cum să scape de multe kilograme în timp cât mai scurt. Imposibil, vor spune deopotrivă antrenoriiși nutriționiștii. Efectele de scurtă durată înseamnă consecințe nesănătoase pentru sănătate pe termen lung.

Indiferent dacă vrei să dai jos 5 sau 10 kilograme, pierderea acestor kilograme este o mare problemă. Pentru unii, a pierde 10 kilograme înseamnă a se potrivi în perechea lor preferată de blugi, a urca scările fără să respire greu sau a reduce medicamentele pentru diabet.

Înscrie-te la Maratonul de 21 de zile Fitnessmama

Din păcate, rețeta pentru pierderea în greutate nu este o formulă unică. Ceea ce ajută o persoană să scape de kilograme poate să nu fie benefică pentru alta. Prietena ta ar putea da jos aceste kilograme prin post intermitent, dar ți se pare greu să faci asta luând în considerare programul tău. Sau probabil că colega ta de serviciu poate renunța la dulciuri, dar acest lucru nu e valabil și pentru tine. Indiferent de felul în care încerci să scapi de ele, te îndemnăm să te înscrii la un Maraton de 21 de zile Fitnessmama și vei descoperi că poți slăbi frumos și sănătos fără diete drastice sau antrenamente istovitoare.Până să îți dăm detalii despre programul nostru, vrem să știi câteva reguli de bază, care chiar funcționează.

Hidratează-te

Bea apă suficient, astfel ca să nu simți că îți este sete sau ai buzele permanent uscate. Supa și ceaiul neîndulcit nu se iau în considerare. Probabil ai auzit de renumitele 8 pahare de apă pe zi. Ei bine, ca să înveți să bei 8 pahare pe zi, trebuie să te antrenezi, așa că începe cu 3 pahare pe zi, bea cu înghițituri mici și mărește doza încet. Te vei obișnui, vei vedea.

Renunță la carne, cel puțin, o dată pe săptămână

În general, vegetarienii și veganii au o greutate corporală mai mică decât cei care mănâncă carne. Asta pentru că carnea conține mai multe calorii, ca să nu mai vorbim de mai multe grăsimi saturate în comparație cu omologii săi din plante. O zi de post pe săptămână este binevenită oricând, dar mai ales când ai o misiune importantă – să dai jos 10 kilograme.

Optează pentru alimente sănătoase

Eliminarea alimentelor procesate, ambalate, cum ar fi: biscuiți, chipsuri și bomboane, te va ajuta să eviți caloriile goale și înfundarea arterelor cu grăsimi saturate. Alege alimente proaspete, cum ar fi legumele și fructele, pentru a hrăni corpul cu antioxidanți puternici și pentru a-ți controla foamea.

Elimină zahărul din viața ta

Un studiu din 2016 realizat de Progress in Cardiovascular Disease arată că o dietă bogată în zaharuri adăugate poate provoca un risc de deces de 3 ori mai mare din cauza bolilor cardiovasculare. Știm că este greu să le elimini pe toate, inclusiv ceaiurile îndulcite, cafeaua cu zahăr și băuturile sportive. Un prim pas este să nu mai cumperi dulciuri în casă sau, în pauzele de la serviciu, să nu optezi pentru ceva dulce. Acel ceva dulce devine o rutină. Atunci când misiunea ta este să slăbești, trebuie să faci curat în dulapurile de la bucătărie.

Elimină carbohidrații rafinați

Ar trebui să eviți să mânânci pâine, biscuiți, cereale, paste și produse de patiserie făcute din făină albă. Spre deosebire de alimentele făcute din cereale integrale, celor cu făină rafinată le lipsește fibra care menține foamea la distanță.

Limitează consumul de alcool

A bea un shot sau un pahar de vin din când în când este bine, dar să știi că atunci când ai o misiune și un obiectiv de atins, asta trebuie exclus. Totuși, dacă după o zi de muncă vrei să te relaxezi, optează pentru băuturi alcoolice cu conținut scăzut de calorii. Acestea  mențin nivelul de zahăr scăzut în sânge.

Dormi suficient

Cercetările arată că cei care nu dorm suficient au tendința de a mânca mai mult. Stabilește ora la care vei merge zi de zi la culcare și te vei trezi în fiecare zi la aceeași oră, chiar și în zilele de odihnă.

Acum hai să îți povestim cum să scapi până la 5 kg din greutate și 5 cm din talie în doar 21 de zile.

Lunar, organizăm maratoane care includ meniuri special concepute în funcție de necesitățile organismului tău. Ai misiunea să scapi prin voință și ambiție de 5 kilograme în doar 21 de zile.

Slăbești sănătos și eficient, fără diete drastice și antrenamente istovitoare!

În drumul tău spre un corp frumos și sănătos, vei fi ghidată de către un antrenor cu 10 ani de experiență în fitness și de către un nutriționist cu peste 10 ani de experiență în alimentația sportivă. Vei avea parte de tot suportul echipei Fitness Mama, te vei bucura de meniuri bogate în micro și macro nutrienții zilnici necesari, actualizate cu produse de sezon și vei vedea că e un proces mult mai ușor decât crezi. De asemenea, vei afla istoriile altor sute de fete care au reușit să slăbească frumos cu ajutorul programelor  Fitnessmama și să-și schimbe viața la 180 de grade.