Blog Fitnessmama.ro

Câte calorii are pieptul de pui?

Carnea de pui este o opțiune populară atunci când vine vorba de proteină slabă, deoarece ambalează o cantitate considerabilă într-o singură porție fără multă grăsime. În plus, este ușor de gătit acasă și disponibil în majoritatea restaurantelor. Preparatele din pui pot fi găsite în aproape orice meniu, indiferent de tipul de bucătărie pe care îl consumi.

Dar te-ai întrebat vreodată câte calorii conține pieptul de pui din farfurie?

Fie că achiziționezi un pui întreg, fie doar pieptul, doar aripioarele sau doar pulpele, să știi că fiecare porție conține un număr diferit de calorii și o proporție diferită de proteine față de grăsimi.

Câte calorii are un piept de pui

Pieptul de pui este una dintre cele mai populare bucăți de pui. Are un conținut ridicat de proteine și un conținut scăzut de grăsimi, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru persoanele care încearcă să slăbească.

Un piept de pui gătit fără piele, dezosat (172 grame) are următoarea eficiență nutrițională:

  • Calorii: 284
  • Proteine: 53,4 grame
  • Carbohidrați: 0 grame
  • Grăsime: 6,2 grame

O porție de 100 de grame de piept de pui oferă 165 de calorii, 31 de grame de proteine și 3,6 grame de grăsime. Asta înseamnă că aproximativ 80% din caloriile din pieptul de pui provin din proteine, iar 20% provin din grăsimi. Iată de ce pieptul de pui are puține calorii și face parte din meniul zilnic al sportivilor, dar și a tuturor celor care vor să slăbească.

Reține că aceste cantități se referă la un piept de pui simplu, fără ingrediente adăugate. Odată ce începi să-l gătești în ulei sau adaugi sosuri, crești caloriile totale, carbohidrații și grăsimile.

Câte calorii are pieptul de pui la grătar?

Pieptul de pui gătit la grătar este unul din cele mai sănătoase moduri în care îl poți mânca. Este gustos și are mult mai puține calorii.

  • 100 grame: Calorii – 135.9, Proteine – 23.4, Lipide – 4.4, Carbohidrați – 0
  • 200 grame: Calorii – 271.8, Proteine – 46.8, Lipide – 8.8, Carbohidrați – 0
  • 300 grame: Calorii – 407.7, Proteine – 70.2, Lipide – 13.2, Carbohidrați – 0

Caloriile pe care le are grătarul de piept de pui îți pot da forța necesară de care ai nevoie. După cum vezi, are mai puține calorii decât pieptul de pui crud și, de asemenea, are mai puține calorii decât pieptul de pui prăjit. Totodată, vitaminele se păstrează în mare parte, așadar este mult mai sănătos decât cel prăjit în ulei sau cel fiert în apă. Așadar caloriile sunt mai puține pentru pieptul de pui la grătar, astfel, este o opțiune perfectă pentru masa de seară.

Atenție: Este indicat să îl faci la grătar de tigaie. Nu îl fă la grătarul pe cărbuni pentru că fumul cărbuni este de cele mai multe ori toxic.

pui la gratar

Câte calorii are pieptul de pui fiert?

100 grame: Calorii – 143, Proteine – 29 grame, Grăsimi – 3 grame, Carbohidrați – 0.

Așadar, pieptul de pui fiert are un pic mai multe calorii decât cel preparat la grătar, însă este o altă opțiune sănătoasă, în locul celui prăjit. Consumul a 100 de grame din acest produs reprezintă 7% aport caloric din cantitatea zilnica estimată pentru un adult (2000 kCal).

Orice mod de preparare nu ai alege, gândește-te care este aportul unei bucăți de piept de pui pentru sănătate.